Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, ilçedeki vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, gençleri ve çocukları okumaya teşvik etmek, araştırma yapabilecekleri ve ders çalışabilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla Eyüpsultan’a bir kütüphane daha kazandırdı.

Ahmet Kekeç ve İstiklal Kütüphanesi’nin ardından yapımı tamamlanan Erdoğan Demirören Kütüphanesi de hizmet vermeye başladı.

Alibeyköy Osmanlı Park'ın içerisinde merkezi bir konumda bulunan kütüphane, sakin ve huzurlu bir ortamda kitap okuyup araştırma yapmak isteyen vatandaşlar için önemli bir buluşma noktası olacak.

15 BİN KİTAP KAPASİTESİ

Erdoğan Demirören Kütüphanesi, kullanıcılarının grup çalışması yapabileceği, ödünç kitap alabileceği, akademik yayınların bulunduğu, sosyalleşme ile kültürel yaşama katılım sağlayacağı her türlü bilgi gereksinimini etkin bir şekilde karşılayabileceği 15 bin kitap kapasiteli, ferah ve huzurlu bir alana sahip. Raflarda hazırda bulunan 10 bin kitabın 6 bin 630 adedi genel kitaplar, 3 bin 370 adedi akademik yayınlardan oluşuyor.

ÇAY VE ÇORBA İKRAMI

Kütüphanede 100 kişilik kullanıcı oturma kapasitesi bulunurken, kullanıcılara ücretsiz Wi-fi, çıktı, fotokopi hizmeti veriliyor. Öte yandan kullanıcıların araştırma yapabilmesi için araştırma bilgisayarları da bulunuyor. Kütüphane hafta içi 09.00-22.00 arası, hafta sonu ise 10.00-18.00 saatleri arası hizmet veriyor. Kullanıcılara 10.00-12.00 / 17.00-18.00 saatlerinde çay ikramı, 15.30’da ise çorba ikramı yapılıyor.

Kullanıcıların kütüphane çalışma masalarından faydalanabilmesi için Eyüpsultan Kütüphaneleri mobil uygulamasını indirip kayıt olmaları, kütüphaneye geldiklerinde rezervasyon cihazından masalarını seçmeleri gerekiyor.