1. Liseler Arası Tiyatro Günleri perdelerini açtı

Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi Tiyatro Okulu’nun Eyüpsultan’da bulunan 6 lisede gerçekleştirdiği 7 oyunun sahneleneceği 1. Liseler Arası Tiyatro Günleri başladı.

1. Liseler Arası Tiyatro Günleri, Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde Eyüp Anadolu Lisesi ve Alibeyköy Anadolu Lisesi öğrencilerinin farklı saatlerde ayrı ayrı sahneye koyduğu Garip Buluşma adlı tiyatro oyunu ile perdelerini açtı.

Eyüp Anadolu Lisesi öğrencilerinin performansları ile göz doldurduğu tiyatro oyununu Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de izledi. Oyun sonrası sahneye çıkarak genç oyuncuları tek tek tebrik eden Başkan Deniz Köken, "Demek ki çalışınca oluyor. Bundan sonraki dönemlerde inşallah liselerimizi sanatın ve kültürün merkezi haline getirelim. Bölgemizin kaliteli liselerinin her biri bu etkinliğe katılmış. Bundan sonra daha güzel çalışmalarla birlikte olalım" dedi.

SPORU, SANATI VE BİLİMİ AYNI ÇATI ALTINDA BULUŞTURACAĞIZ”

Eyüpsultan’ı sporun, sanatın ve bilimin merkezi olması adına çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Deniz Köken, "Oğuz Canpolat’ın hemen yanında bir spor salonu ve etüt merkezi inşa ediyoruz. Bu merkezin altı spor salonu, üstü kültür merkezi, en üstü ise robotik kodlama merkezi olacak. Sporu, bilimi, kültürü aynı çatı altında bir araya getirmek için çalışmamız var. Bunların hepsini hayata geçirdiğimizde Eyüpsultan’ın liseleri aranan ve herkesin kayıt olmak için sıraya girdiği, diğer ilçelerden de kayıt aldığı eğitim kurumları olacak inşallah. Bölgeyi hem üniversite sınavlarında dereceye giren hem de sanatsal etkinliklerde adından söz ettiren bir bölge olması lazım. Yine bireysel sporları desteklemek için Belediye Spor Kulübünü kurduk" şeklinde konuştu.

1.LİSELER ARASI TİYATRO GÜNLERİ KAPSAMINDA 7 OYUN SAHNEYE KONACAK

1. Liseler Arası Tiyatro Günleri kapsamında 7 Haziran Salı günü Mareşal Fevzi Çakmak Çok Programlı Anadolu Lisesi “Lokanta”, 8 Haziran Çarşamba günü Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi “Ah Şu İnsanlar”, 9 Haziran Perşembe günü Rami Atatürk Anadolu Lisesi “Otogargara”, 10 Haziran Cuma günü Mareşal Fevzi Çakmak Çok Programlı Anadolu Lisesi “Tersine Dünya”, 11 Haziran Cumartesi günü Hacı Osman Torun Anadolu İmam Hatip Lisesi ise “Sınavsız Hava Sahası” isimli oyunlarını sahneleyecek.

1. Liseler Arası Tiyatro Günleri, 11 Haziran Cumratesi günü Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak ödül töreni ile son bulacak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız