19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Eyüpsultan,Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 100. yılında tüm yurtta olduğu gibi Eyüpsultan’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

SABAH İKİ TÖREN YAPILDI

Eyüpsultan’da ilk tören sabah saatlerinde, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’nda gerçekleşti. Ardından Mareşal Fevzi Çakmak Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde bir tören düzenlendi.

AKŞAM GENÇLER İÇİN İFTAR VE FENER ALAYI DÜZENLENDİ

Akşam ise Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla Eyüpsultanlı gençler için iftar yemeği verildi.

GENÇLİĞİ OLMAYAN HAREKET BAŞARIYA ULAŞAMAZ”

Osmanlı Park Sosyal Tesisleri’nde AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit’in de katıldığı iftar yemeğinde konuşma yapan Başkan Deniz Köken, şunları söyledi:

“Necip Fazıl yıllar önce gençlik hareketini ‘Kim var dendiğinde sağına soluna bakmadan ben varım diyen, olmadığım yerde hiç kimse yoktur diyen bir gençlik’ şeklinde tanımlamış. Büyük üstatlarımız da gençliği olmayan hareketin başarıya ulamayacağını söylemiştir.

Cumhurbaşkanımız da teşkilatı kurarken gençlik ve kadın teşkilatı üzerine kurmuştur. Bugün 19 Mayıs 1919’un 100. yılı kutlu olsun. Ramazan’ın feyz ve bereketi hepimizin üzerine olsun. Gayretlerimizle muzafferiyete ulaşmamız dileklerimle.”

DEV TÜRK BAYRAĞI TAŞINDI

İftar yemeğinin ardından ise bir Fener Alayı düzenledi. Başkan Deniz Köken’in de katıldığı ve Alibeyköy Meydan’dan başlayan yürüyüşte en önde dev Türk bayrağı yer aldı.

Bandonun çaldığı marşlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte ellerde Türk bayrakları ve meşaleler taşındı.

ALİBEYKÖY IŞIL IŞIL OLDU

Yürüyüşte, Eyüpsultanlı gençlerin ellerinde taşıdıkları meşalelerle Alibeyköy’ün cadde ve sokakları ışıl ışıl oldu.

Vatandaşların coşkulu alkışları ve tezahüratları arasında gerçekleşen Fener Alayı, Çırçır’da hep birlikte İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız