Okumak Güzeldir 4. Kitap Okuma Yarışması başlıyor

Eyüpsultan Belediyesi’nin, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, Türk Dili ve Edebiyatı’nın seçkin eserlerine ilgiyi artırmak için “Okumak Güzeldir” sloganı ile her yıl geleneksel olarak düzenlediği 4. Okumak Güzeldir Kitap Okuma Yarışması’na başvurular başladı.

YARIŞMA İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 23 HAZİRAN 2023 CUMA

Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya katılım için son başvuru tarihi 23 Haziran 2023 Cuma günü saat 17:00 olacak. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, https://www.eyupsultan.bel.tr/ adresinde yayınlanmakta olan yarışma başvuru/üyelik formunu doldurmaları gerekiyor.

YARIŞMA 24 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

Katılımların ücretsiz olduğu, yaş sınırlamasının bulunmadığı yarışma, online olarak 24 Haziran 2023 Cumartesi günü 21:00 – 21:50 saatleri arasında yapılacak.

BU SENENİN KİTAPLARI

Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar Eyüpsultan Belediyesi tarafından belirlenen Türk Edebiyat dünyasının önemli eserleri arasında yer alan Şule Yüksel Şenler’in “Huzur Sokağı”, Bahaeddin Özkişi’nin “Köse Kadı”, Abdülhak Şinasi Hisar’ın “Fahim Bey ve Biz”, Sabahattin Ali’nin “Kürk Mantolu Madonna” ve Kemal Tahir'in “Kurt Kanunu” isimli 5 kitabı kendileri temin ederek okuyacak.

SINAV KAÇ DAKİKA SÜRECEK, KAÇ SORU SORULACAK?

Bu beş önemli eseri de okuyan katılımcılara online olarak yapılacak yarışmada her kitap için 10 çoktan seçmeli seçenekli toplam 50 soru sorulacak. Sınav süresi 50 dakika olan yarışmada katılımcılar interneti olan bir bilgisayar, tablet, PC veya akıllı telefondan sisteme giriş yaparak katılabilecekler.

KAZANANLAR NASIL BELİRLENECEK?

Doğru cevaplar dikkate alınarak sıralamanın oluşturulacağı kitap okumaya yarışmasında eşitlik olması durumunda, en fazla doğru cevabı en kısa sürede yapan kişiler göz önünde bulundurulacak. Süre eşitliği durumunda ise en fazla doğru cevabı aynı sürede yapanlar arasında 2.bir sınav daha yapılacak. Online yapılan yarışmada web sayfası sunucusunun kayıtları dikkate alınarak sıralama oluşturulacak. Sınavın cevap anahtarı internet sitesi üzerinden, 26 Haziran 2023 Pazartesi günü yayınlanacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları 30 Haziran 2023 Cuma günü www.eyupsultan.bel.tr adresinden duyurulacak. Ancak ikinci bir sınava ihtiyaç duyulması halinde sınav sonuçları düzenleme kurulunun belirlediği bir tarihte ilan edilecek.

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ

Yarışmada dereceye girenleri muhteşem ödüller bekliyor. Birinciye 25 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncüye 15 bin TL, Eyüpsultan birincisine 15 bin TL, ilk 20’ye çift kişilik 2 gece 3 gün Kapadokya gezisi, dereceye giren ilk 100 Eyüpsultanlı yarışmacıya boğaz turu, dereceye giren ilk 150 kişiye ise 200 TL kitap çeki verilecek.

ÖDÜLLERİN TAKDİMİ

Ödül töreninin tarihi ve yeri Haziran ayı içerisinde duyurulacak. Dereceye girenlere telefonla bilgilendirme yapılacak olmakla birlikte yarışmacıların ödül kazanıp kazanmadıklarının takibini ise kendilerinin yapması gerekiyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız