Ali Kuşçu Uzay Evi, 50 Bin öğrenciye ulaştı

Ali Kuşcu Uzay Evi, 5’inci hizmet yılında 50 bin öğrenciye ulaştı.

Eyüpsultan Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ali Kuşçu Uzay Evi’nde eğitimlere olan talep her geçen gün artarken, astronomiye ilgi duyan çocuklar, uzay evinde yaşayarak ve görerek öğreniyor.

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİMLER VERİLİYOR

Ali Kuşçu Uzay Evi'nde, her eğitim öğretim yılı içerisinde, hafta içi her gün okullara ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik tek seferlik eğitimler veriliyor. Her hafta sonu ise süreli eğitimlerin yanı sıra tek seferlik bireysel katılımlı eğitimler gerçekleştiriliyor.

Yaz aylarında; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik astronomi yaz okulları düzenleniyor. Ayrıca sivil toplum kuruluşları ve bireysel taleplere uygun tek seferlik eğitimler de verilmeye devam ediyor.

Tek seferlik eğitimlerde, astronot kostümlerini giyen öğrenciler, temalı eğitimlerin ve öğrendiklerini pekiştirmek üzere hazırlanan atölye çalışmalarının yer aldığı 1 buçuk saatlik dolu dolu bir ders geçiriyorlar.

Anaokulu öğrencileri için hazırlanan temalar; Kinestetik Astronomi, Kozmik Adresimiz ve Güneş Sistemimiz şeklinde. İlkokul ve ortaokul seviyesine uygun temalar ise; Güneş Sistemimiz, Roketler ve Uzay İstasyonu, Takımyıldızlar ve Gökyüzü.

UYGULAMALI ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Süreli eğitimler ise 1’inci Seviye Amatör Astronomi, 2’nci Seviye Amatör Astronomi ve Kozmik Meraklılar için Astronomi Yaz Okulu olmak üzere iki şekilde gerçekleştiriliyor. Bu eğitimler; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak veriliyor. Süresi 4-6 hafta arasında değişen ve haftada bir gün katılım sağlayacak şekilde verilen eğitimler, uygulamalı atölye çalışmalarıyla beraber yapılıyor.

ALTIN KARINCA YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Ali Kuşçu Uzay Evi, kurulduğu günden bu yana yaklaşık 50 bin öğrenciye hizmet verdi ve bu başarısıyla Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği Altın Karınca Yarışması'nda "Kültür ve Sanat" proje kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

EĞİTİMLER TAMAMEN ÜCRETSİZ

Alibeyköy Osmanlı Park içerisinde kendi enerjisini üretebilen "Yeşil Bina"da bulunan Ali Kuşçu Uzay Evi'nde eğitimler ücretsiz olarak veriliyor.

Ali Kuşçu Uzay Evi’ne katılmak isteyen herkes pazar günleri hariç, haftanın her günü 08.30 – 17.30 saatleri arasında 0212 440 15 66 numaralı telefondan randevu ile kayıt yaptırarak yaş kategorilerine uygun seanslara katılabilir.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız