Ali Kuşçu Uzay Evi'nde 81 bin öğrencinin uzay yolculuğu

Eyüpsultan Belediyesi Ali Kuşçu Uzay Evi kurulduğu günden bu yana hem yüz yüze hem de online eğitimlerle 81 ilden 81 bin öğrenciye hizmet verdi.

Her yıl ortalama 10 bin öğrenciyi ağırlayan Ali Kuşçu Uzay Evi, sahip olduğu eğitim içerikleri ve ağırladığı öğrenci sayısıyla Marmara Belediyeler Birliği Altın Karınca Yarışması’nda “Kültür ve Sanat” kategorisinde 1.liğe layık görüldü.

BAŞARILARI ÖDÜLLERLE TAÇLANDI

NASA’nın düzenlediği Cansat Competition (Model Uydu) Yarışması’nda 1.lik derecesi olan İstanbul Teknik Üniversitesi Apis-Arge Takımı’nın Türkiye genelinde düzenlediği “Liseler arası Model Uydu Yarışması”nda Pegasus Model Uydu Takımımız ile Türkiye 2.liği, İstanbul 1.liği elde etmeyi başardı.

PANDEMİ DÖNEMİNDE EĞİTİMLER ONLİNE DEVAM ETTİ

Pandemi döneminde eğitim hizmeti online ortama taşındı ve böylece yalnızca İstanbul ilindeki öğrencilere ulaşmakla kalmayıp tüm Türkiye genelinde öğrencilerle buluşuldu.

Ali Kuşçu Uzay Evi kurum içi hizmetlerinin yanında aynı zamanda önemli gün ve haftalarda halka açık etkinliklerle astronomi ve uzay bilimleri alanında farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda düzenlediği halka açık etkinliklerle şimdiye kadar her yaştan 5 binin üzerinde astronomi severe ulaşmayı başardı.

Ali Kuşçu Uzay Evi’nin 81 bin öğrenciye ulaştığı gün, Alibeyköy Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerine Güneş Sistemi anlatıldı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken adına etkinliğe katılan Başkan Yardımcısı İsmail Uysal, astronot kostümlerini giyen öğrencilerle birlikte pasta keserek bu özel günü kutladı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız