Ayasofya,

Eyüpsultan Belediyesi’nin, vatandaşlara Eyüpsultan’ın tarihi ve turistik mekanlarıyla İstanbul’da bulunan manevi mekanları tanıtmak için başlattığı semt içi ve semt dışı kültür turları devam ediyor.
Eyüpsultan Belediyesi, “İstanbul Manevi Mekanlar Turu” kapsamında geçtiğimiz günlerde ilk kez kılınan cuma namazı ile 86 yıl sonra resmen ibadete açılan Ayasofya Camii’ne de kültür turu düzenlendi.

PROFESYONEL REHBERLER EŞLİĞİNDE GEZDİLER

İstanbul’un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453’ten 1934’te alınan kararla müze oluncaya kadar dek camii olarak kullanılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, vatandaşlar 15 – 20 kişilik gruplar halinde profesyonel rehberler eşliğinde gezdiler.

Vatandaşlar iki saat süren gezi boyunca dünya mimarlık tarihinin günümüze kadar ayakta kalmış en önemli anıtları arasında yer alan Ayasofya-i Kebir Camii; nin tarihini ve bilinmeyenlerini öğrendiler.
Vatandaşların ateşi ölçümlerinin yapıldığı kültür turlarına, maskesiz kimse alınmazken, sosyal mesafe kuralına özen gösterildi.

GEZİLER DEVAM EDECEK

Sadece Eyüpsultan ilçesinde ikamet eden vatandaşların katılabildiği “İstanbul Manevi Mekanlar Turu” ve Eyüpsultan’ın tarihi ve turistik mekanlarının tanıtıldığı semt içi gezileri vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda devam edecek.

Farklı ilçelerden de vatandaşların katılabildiği semt içi turları, Eyüpsultan Nişanca Turu, Eyüpsultan Cami ve Çevresi Turu ile Eyüpsultan İdris Tepesi Turu olarak 3 farklı rotada gerçekleştiriliyor.
Sadece Eyüpsultan ilçesinde ikamet eden vatandaşların katılabildiği 'İstanbul Manevi Mekanlar Turu'da üç farklı noktaya düzenleniyor. Gezi araçlarıyla gerçekleşen, Beykoz Yuşa Hz. Kabri, Yeni Çamlıca Camii, Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri Türbesi ziyaret ediliyor.

Ayasofya Camii ile semt içi ve semt dışı turlara katılabilmek için 02124400476 numaralı telefondan kayıt yaptırılıp, bilgi alınabiliyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız