Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüpsultan Araştırma Merkezi, EYSAM

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, ilçeyle ilgili tarih ve medeniyet araştırmaları yapmak üzere kurulan Eyüpsultan Araştırma Merkezi’ni (EYSAM) ziyaret etti.

Ziyarete Başkan Deniz Köken’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Eda Caçtaş da katıldı.

Gerçekleştirdiği ziyarette EYSAM merkez binasını gezen Köken, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

6 AYLIK İŞ PROGRAMI OLUŞTURULDU”

Bu kapsamda Koordinatör Ali Özcan tarafından EYSAM’ın 6 aylık iş programı hakkında gerçekleştirilen sunumda, bundan sonraki süreçte neler yapılacağı ve nasıl bir yol izleneceği konuşuldu.

Ayrıca Etüd Proje Müdürlüğü tarafından Eyüpsultan Tarihi Merkezi Kültür Varlıklarının nasıl işlevlendirileceği hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

İSTANBUL’DA KAMUYA AİT İLK ARAŞTIRMA MERKEZİ”

Eyüpsultan Belediyesi tarafından kurulan EYSAM, Eyüpsultan’ı yakından ilgilendiren eşsiz değerleri açığa çıkarmak için çalışmalar yürütüyor.

İstanbul'da kamuya ait ilk araştırma merkezi olma unvanına sahip olan EYSAM, Eyüpsultan'ın tarihine sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmak için hassasiyetle çalışıyor.

Bunun yanında birçok kurum ve kuruluşla iş birliği içerisinde çalışan EYSAM, Eyüpsultan’ın geleceğine ışık tutacak ve kültür tarihini aydınlatacak kongre ve sempozyumlar düzenliyor.

Aynı zamanda ilçenin hafızasını taze tutacak bir arşivin de oluşturulduğu merkezde, Eyüpsultan ile ilgili her türlü kitap, bilgi ve fotoğrafa ulaşılabiliyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız