Başkan Deniz Köken, Mecliste Bir Yıllık İcraatını Anlattı

Eyüpsultan İlçe Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısının üçüncü birleşimi, Belediye Başkanlığı Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, toplantıda meclis gruplarına “2019 Faaliyet Raporu Sunumu”nu yaptı.

Sunumuna “Geçmişin sıkıntıları ile boğulmak yerine Eyüpsultan’ı bütün mahalleleri ve bütün köyleriyle gelecekte daha güzel, yaşanabilir bir kültür ve maneviyat şehri yapmak; İstanbul’un ve Türkiye’nin dünya ölçeğindeki rakibi olan ilçeler bazında, onlara ortak olabilecek ve boy ölçüşebilir bir şehir haline getirmek için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz” sözleriyle başlayan Başkan Deniz Köken, “Yeniden bir şeyleri baştan denemek yerine, denenmiş ve güzel olanları alıp bu şehre tatbik edelim. Bu şehrin insanlarına layıktır diye düşünüyoruz” dedi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “2019 Faaliyet Raporu Sunumu”nda yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“BAĞIMSIZLIK KÖYÜ’NÜN AÇILIŞINI YAPTIK”

Geçen sene beraberce Bağımsızlık Köyü’nün temelini atmıştık. Bu sene de aslında açılışını yaptık. Tedaviler başladı şu anda burada. Bu insanlar bizlerin yakınları da olabilir. O yüzden çok ehemmiyetli hassas bir konuyu ne kadar öne aldığımızı, ne kadar önemsediğimizi bilesiniz diye söylüyorum. Yaptığımız hiçbir proejenin siyasi bir beklentisi yok. Direkt bu şehrin ana dokusuna, ana damarına, nasıl serumu verebiliriz ve bunu nasıl hayata geçirebiliriz, onun nasıl nefes almasını sağlayabiliriz derdi vardı.

“MATEMATİK EVİNİ AÇIYORUZ”

Gençlerimizi bilim ve teknoloji ile buluşturabilmek için Matematik Evi’nin açılışını önümüzdeki birkaç hafta içinde gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili de ülkemizin çeşitli şehirlerindeki daha büyük kapsamlı yapılan çalışmaları aldık, küçük bir örneğini burada uygulamaya çalıştık ve bu bize yol gösterecek; ileride daha da büyüğünü yapmaya çalışacağız.

“LAVANTA BAHÇESİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

Lavanta bahçesini hayata geçirdik. Bizim burada parfüm fabrikası var. Burada hanımlar çalışacaklar fabrikaya ürünleri verecekler, o da bizden bu ürünleri satın alacak. Aynı zamanda köyümüzün bir bölgesinde, bizim güzel bir sayfiye mekanımız olacak.

“MEYVE BAHÇESİNİ VE ÜÇ SERAYI HİZMETE AÇTIK”

Meyve bahçesini hayata geçirdik. Çocuklar kirazın hangi ağaçta yetiştiğini, çileğin yerde büyüdüğünü bilmiyor. Bunlarla farklı bir ortam hazırlamaya çalıştık. Ayrıca köylerin tarımsal meselesini çözmemiz lazımdı, o yüzden üç adet serayı hizmete açtık. Bu seneki ürünlerimizle beraber Alibeyköy Cumartesi Pazarı’nda köylü pazarı kuracağız inşallah. Köydeki vatandaşlarımızın ürettiği, bizim ürettiğimiz bütün yerli ürünleri bu bölgede halkımızın hizmetine sunacağız. Metro da hizmete girdiğinde insanlar çeşitli ilçelerden gelip, Alibeyköy merkez durağında inip pazardan alışverişini yapıp tekrar evlerine dönebilecek. Bu projenin ekonomiye de ciddi bir katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz.

“EYÜP STADI KAPILARINI AÇTI”

İlk yaptığımız şeylerden birisi de kapalı olan Eyüp Stadını hizmete açmak oldu. Depreme dayanıksız olması nedeniyle kapatılarak bakıma aldığımız Eyüp Stadımız, UEFA standartlarında yeniden yapıldı. 2 bin 500 kişi kapasiteli tribünleri, soyunma odaları, yenilenen saha zemini ile modern ve şık bir görünüme kavuştu. Saha çimi değiştirilen stadımızın aynı zamanda tartan pisti de yenilendi.

“BAHARİYE SAHASINI REVİZE ETTİK”

Bahariye sahasını revize ettik. Sahadaki 7 bin 200 metrekarelik suni çimi yeniledik. Sahanın etrafını çevreleyen fileler ve kale fileleri değiştirildi. Yedek kulübeleri tamamen yenilendi. Güzeltepe futbol sahasını yeni bir revizyonla hayata geçirdik. Güzeltepe Spor Tesislerinin, tribünlerini yapıp, tesisin bakım ve onarım çalışmalarını tamamladık. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, Güzeltepe Spor Tesisi’ne 300 kişilik demirden tribün yaptı.

“BİLGİ EVLERİ VE GENÇLİK MERKEZLERİNDE BİLİMSEL ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİLECEK”

Biliyorsunuz nüfusun dörtte biri 19 yaşın altında, o yüzden Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezlerimiz ana konularımızın başında geliyor. Bunlarla bizim şu ana kadar yaptıklarımızın üstüne daha çok bilimsel, laboratuvar çalışmalarına ağırlık verebilecek bir bilim merkezi kurmak istiyoruz. Bütün ilçelerin ortak merkezinde, herkesin sırayla girip deneysel araştırmaları rahatlıkla yapabildiği bir mekanizmayı çalışıyoruz. Onu da önüzdeki günlerde hayat geçirebilmek için gayretlerimizi göstereceğiz.

“ESMEK’LERİ KURDUK; SAYISINI ARTIRDIK”

Ağırlıklı olarak kadınlara hitap eden ESMEK’leri kurduk. Bu şehirde ne iş olsa yaparım abi yerine ben şu işte daha iyiyim diyebilen bir mekanizmayı hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Eyüpsultan Merkez ve Pirinççi ESMEK’lerimizi açtık, sırada Güzeltepe ve White Hill Alışveriş Merkezi’ şubeleri var.

“ROBOTİK KODLAMA MERKEZİNE CİDDİ TALEP VAR”

Robotik kodlama merkezine çok ciddi talep var, çok ihtiyaç var ve elimizdeki bu imkanlar hepsine cevap vermiyor. O yüzden Eyüp, Alibeyköy ve Göktürk bölgesinde bunu daha kapsamlı halde hizmete sunmaya devam edeceğiz.

“KEMERBURGAZ DÜĞÜN SALONUNUN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK”

Kemerburgaz düğün salonunu bu döneme yetiştirmek için çalışmalarımıza başladık.

“KREŞLERİMİZDE MİLLİ EĞİTİMLE ÇALIŞACAĞIZ”

Hem Karadolap hem de Eyüpsultan Belediyesi’nin önündeki kreş belediye kreşinde Milli Eğitim’le birlikte çalışacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü Eyüpsultan Belediyesi Kreşleri olarak hizmet verecek. Milli Eğitim üzerinden yapacağız, öğretmenleri de onlar belirleyecekler, kurayla alacaklar.

“SARI BİNAYI KÜTÜPHANE OLARAK HİZMETE AÇACAĞIZ”

Eyüp Merkez’deki sarı binayı kütüphane olarak hizmete açacağız, belediyenin oradaki iki müdürlüğünü taşıdık. Şehir kütüphanemiz yoktu, şimdi bunları hizmet olarak gençlerimizle buluşturacağız.

“SOSYAL MARKET HİZMETE AÇILDI”

İhtiyaç sahiplerine nitelikli hizmet sunmak için hazırlanan “Sosyal Marketi” Karadolap Mahallesi Whitehill Alışveriş Merkezi’nde açtık. Şu anda sosyal marketle ilgili çok ciddi rahatlama oldu, insanların kapılarını bizler dolaşmıyoruz onlar kendileri günlerini biliyorlar, gelip alıyorlar. Gelip gidemeyenleri de araçlarla taşıyoruz.

“SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİNİ AÇTIK”

Evcil veya sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonu için çalışmalar yaptık. Kemerburgaz’daki Veterinerlik Kliğinimizin yanında ameliyatların yapılabildiği rehabilitasyon ünitesini inşa ederek hizmete açtık. Bir yıl içerisinde 5 bin 400 hayvanı muayene ve tedavi ettik

“ÖĞRENCİLERİMİZE EĞİTİMLER VERDİK”

Okullarda çevre eğitimleri ile 19 bin çocuğa ulaştık. Obezite eğitimini 3 bin 500 civarında çocukla başlattık. Sıfır atıkla ilgili okullarda eğitimlere başladık.

2019 döneminde 10 parkı hizmete açtık.

“KİTAP ŞENLİĞİNE 15 BİN ÇOCUK KATILDI”

Kültürel çalışmalar içinde 10. Uluslararası Dergi Kitap Günleri, Çocuk Kitap şenlikleri çok yoğun bir katılımla halkımızla buluştu. Kitap şenliğine 15 bin çocuk katıldı. Sünnet Şöleni 450 çocukla tiyatro okulu 110 bin katılımcıyla devam etti.

“İSTİHDAM FUARI DÜZENLEDİK”

İstihdam fuarına 28 firma katıldı, yaklaşık 1.400 katılımcı oldu. Katılımcılarla yapılan mülakatlarla da 300 kişi işe girdi. El emeği göz nuru festivaline 195 katılım oldu. Evde ürettikleri ürünleri, ya da herhangi bir kursta ürettikleri ürünleri kendi satabilecekleri bir ortam oluşturduk.

“OKULLARDA 10 BİN SPOR MALZEMESİ DAĞITTIK”

Okullarda 10 bin adet spor malzemesi dağıtımını gerçekleştirdik. Yaz – Kış Spor okullarımızın tamamında 4 bin çocukla buluştuk. Şu anda yine Yaz Spor Okullarımızı açtık ama pandemiden dolayı temassız sporların eğitimlerini veriyoruz.

“BİLGİ EVİ VE GENÇLİK MERKEZLERİMİZİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

9 Bilgi Evi ve 4 Gençlik Merkezi’nde toplamda 2 bin 500 gencimizle hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Bununla ilgili yoğun bir talep var. Bütün bölgelerde yaygınlaştırmak için gayret ediyoruz.

“2 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLADIK”

5 yılda 5 bin istihdam projemizin 2 bini hayata geçmiş oldu. Bu pandemi öncesi 2 bin kişiyi özel sektörle yaptığımız görüşmeler ve mülakatlarla işe girmesine vesile olduk. 567 ailenin yeni doğan bebeğine hoş geldin dedik.

“400 YATAKLI HASTANE PROJESİ BAŞLADI”

Kemerburgaz Göktürk Havzasına söz verdiğimiz gibi 400 yataklı hastanenin proje aşaması başlamıştır. Yer tahsisi Milli Emlak ve Orman’dan Sağlık Bakanlığı’na devrolmuş ve burada proje çalışmaları başladı.

“NİŞANCA’DA YENİ BİR AİLE SAĞLIK MERKEZİNİN TEMELİNİ ATACAĞIZ”

Nişanca’da vefat eden doktorumuzun adına yeni bir Aile Sağlık Merkezi’nin temelini önümüzdeki haftalarda atacağız. Göktürk Aile Sağlık Merkezi 10 doktorun beraber çalıştığı çok yoğun bir merkez, orada da bir Aile Sağlık Merkezi Binasını İl Sağlık Müdürlüğümüz hizmete sokacak. Stadın karşısındaki yere İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Merkez ASM de buraya gelecek. İlçe Emniyet Müdürlüğü de Axis Alışveriş Merkezi’nin yanındaki yer bizimdi oraya Emniyet Müdürlüğü yapılması konusunda görüşmelerimiz son aşamaya geldi.

“İLÇEMİZE BİR MİLLET BAHÇESİ KAZANDIRACAĞIZ”

Rami Kışlası’nda kütüphanenin dörtte ikilik bölümü bitti. Futbol sahasını dışarı alacağız, içerde de ciddi bir peyzaj çalışması ile beraber hayata geçecek. Dışında da küçük çaplı olsa da bölgemize bir millet bahçesi kazandırmak için gayretlerimiz devam edecek.

Göktürk Karakolu’nun inşaatı başladı, belli bir noktaya geldi.

“İKİ YÜZME HAVUZUYLA HİZMETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Beş yıllık hizmet süremiz içinde Eyüpsultan’a dört yüzme havuzu yapacağız demiştik. Bunlardan ikisinin yapımı için start verdik. Biri Alibeyköy’de, biri Eyüp bölgesinde iki tane yüzme havuzuyla hizmetlerimize devam edeceğiz. İlk havuzumuz bitme aşamasına geldi, ikincisinde ise temel atma için arazi düzenlemesi başladı. iki üç hafta içinde temel atmasını yaparız.

“SULTAN CENTER’DA PROJE ÇALIŞMASI BİTTİ. KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK”

Merkezin kanayan yarası olan Sultan Center’ın proje çalışması bitti en kısa zamanda ihale aşamasına getirip burayı Eyüpsultan Kültür Merkezi olarak Eyüpsultanlıların hizmetine sunmaya gayret edeceğiz.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız