Bestami Yazgan'la hadis burcunda şiir sohbeti

Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da vatandaşlara Ramazan Ayı’nın coşkusunu yaşatmak ve bu mübarek ayın maneviyatına uygun olarak geçirebilmeleri için birbirinden özel etkinliklere imza atıyor.

Teravih namazı sonrası ise Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nin avlusunda kültür, sanat, edebiyat ve müzik dünyasının önemli isimleri Ramazan Sohbetlerinde vatandaşlarla bir araya geliyor.

“RAMAZAN MANEVİ ZAMANIN İLKBAHARIDIR”

Selahattin Kocaaslan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu Şair ve Yazar Bestami Yazgan oldu. “Hadis Burcunda Şiir Sohbeti” konulu söyleşide Bestami Yazgan, hadislerle, kıssadan hisselerle, hafızalarda yer etmiş şiirleri ve keyifli sohbeti ile dinleyicilere huzurlu bir Ramazan gecesi yaşattı. Ramazan ayının manevi zamanın ilkbaharı olduğunu söyleyen Yazgan, “Normal zamanda nasıl mevsimler varsa manevi zamanında ilkbaharı var. Bunun Ramazan olduğuna inanıyorum. Ramazan’da sevgi, dostluk, iyilik, güzellik çiçekleri kendiliğinden açar. Niye açıyor öyle buyurulmuş ki şeytan ve nefis bağlanıyor, ortada diken kalmıyor. Bu da mevlamızın lütuf ve ikramı bizi sevdiğinin bir şahididir. Dünya ve ahiret dengesini sağlamada Ramazan bizlere iyi bir fırsat sunuyor” dedi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız