Çölyak hastası vatandaşlarımıza glutensiz gıda desteği

Eyüpsultan Belediyesi her alanda olduğu gibi insan odaklı hizmetlerini de aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında belediye ekipleri ilçede ikamet eden çölyak hastası vatandaşlara glutensiz gıdalar dağıtıyor.

Ekipler öncelikle, içlerinde gluten içermeyen baton ekmek, burgu makarna, kalın kesme makarna, un, kahveli ve damalı kurabiye, tel şehriye, karışık kuruyemiş, çıtır toplar, tarhana çorbası, düşük proteinli çikolata aromalı gofret gibi ürünlerden oluşan gıda paketlerini hazırlıyor.

Büyük bir titizlikle hazırlanan paketleri daha sonra ilçede bulunan 87 çölyak hastası vatandaşın adresine giderek teslim ediyorlar.

GIDA DESTEĞİ BELİRLİ ARALIKLARLA SAĞLANIYOR

Eyüpsultan Belediyesi, bu kapsamda özel beslenme gereksinimi duyan çölyak hastalarına belirli aralıklarla gıda desteği sunuyor.

Paketlerini teslim alan vatandaşlar yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek kendilerini unutmayan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e ve ekibine teşekkürlerini iletiyor.

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

Çölyak hastalığı bir gıda alerjisidir. Gluten duyarlılığı sebebiyle çölyak hassasiyeti bulunan vatandaşlar, glutensiz gıdalarla beslenmek zorunda. Bu hassasiyeti bulunanların yaşamları boyunca belirli bir diyet yapması, yani glutensiz gıdaları tüketmesi gerekiyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız