Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğalgaz müjdesi öncesi Eyüpsultan'ı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye'nin merakla beklediği müjde öncesi Eyüpsultan’da Cuma Namazı kılıp, Eyüp Sultan Hazretlerinin manevi huzurunda dua etti.

Bugün açıklayacağını duyurduğu müjde öncesi Eyüpsultan’da namaz kılıp türbeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrasında, Türkiye’nin heyecanla beklediği müjdeyi vermek için Dolmabahçe Ofisi’ne geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Eyüpsultan ziyaretinde İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken eşlik etti.

Eyüpsultan’da kılınan Cuma Namazı sonrası Dolmabahçe Ofisi’nde ‘Millete Sesleniş’ konuşması gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'müjde'yi açıkladı. Erdoğan "Türkiye tarihin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulundu. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır" dedi.