Eyüpsultan Belediyesi, temiz, sağlık, çevre, geri dönüşüm, Temizlik İşleri Müdürlüğü, elektronik atıklar

Eyüpsultan Belediyesi, daha temiz ve sağlıklı bir çevre için geri dönüşüme katkı sağlayan çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Kullanım ömrü dolmuş elektronik eşyaların, bilinçli ellere teslim edilmesi için bu atıklar, her hafta vatandaşın kapısından alınıyor.

Bu kapsamda Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmayla; bilgisayar, buzdolabı, klima, elektrik süpürgesi, çamaşır-bulaşık makineleri, fırınlar, küçük ev aletleri vb. elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüşümü sağlanıyor.

KULLANIM ÖMRÜ DOLMUŞ ELEKTRONİK ATIKLAR, GERİ KAZANILMALI

Tamiri mümkün olmayan elektrikli ve elektronik aletlerin, kullanım ömürlerini tamamladıklarında, doğru bir biçimde geri kazanılması ve bertaraf edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu atıklar çevre ve insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.

TOPRAĞI, SUYU VE HAVAYI KİRLETİYOR

Sokağa bırakılan veya hurdacıya verilen elektrikli ve elektronik eşyalar öncelikle el değiştiriyor. Ardından parçalanıyor, yağları toprağa ve yeraltı sularına, gazı ise havaya karışıyor. Dünyayı tehdit eden bu durum, ardımızda yaşanamayacak bir çevre bırakıyor.

HER PERŞEMBE EVLERDEN TOPLANIYOR

Doğaya geri dönüşü olmayan zararlar veren bu elektrikli ve elektronik atıklar her Perşembe, Eyüpsultan’da yaşayan vatandaşların evlerinden alınıyor.

Detaylı bilgi için 444 30 00 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız