Düğmeciler Mahallesi 393 ada için müjdeli haber

Eyüpsultan Belediyesi’nden Düğmeciler Mahallesi Galip Özger Caddesi, Halim Ulutaş Sokak ve Şevki Bey Camii Sokak arasında kalan 393 adada bulunan vatandaşlara müjdeli haber.

Belirtilen 393 adada bulunan vatandaşlar şu andaki imar planına göre parsel kaymalarından dolayı imar haklarını kullanamıyorlardı.

Eyüpsultan Belediyesi tarafından sınır kaymalarını düzeltilip yeniden sınırlar oluşturarak herhangi bir yüzölçümü kaybı olmadan, aynı yüzölçümle yeni tapularını alacak şekilde düzenleme yapıldı.

Yapılan bu düzenleme süresi bir ay olmak üzere Eyüpsultan Belediyesi hizmet binası 4. kat koridorunda ve muhtarlıkta askıya çıktı.

Bir ayın sonunda kadastro ve tapu müdürlüklerinde tescil işlemleri tamamlandıktan sonra vatandaşlar yeni tapularını alabilecekler. Tapularını aldıktan sonra ise bu güne kadar yapılaşamayan vatandaş, rahatlıkla gelip imar durumunu alarak inşaatına başlayabilecek.