Eyüpsultan Belediyesi, Ramazan, kültür ve edebiyat söyleşileri, Vehbi Vakkasoğlu

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca düzenlenen kültür ve edebiyat söyleşileri her gün farklı konuklarıyla devam ediyor.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi avlusunda birbirinden özgün programlarda, değerli konuklar ağırlanıyor.

28 Mayıs Salı akşamı yapılan programa tarih, edebiyat, din ve psikoloji gibi alanlarda eserler üreten eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu konuk oldu.

Moderatörlüğünü Raşit Ulaş’ın üstlendiği programda, selam kelimesinin anlamı, sevgi, aile, çocuk eğitimi üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi.

ARANIZDA SELAMI YAYIN”

Söyleşide ‘Selam’ kelimesinin anlamına vurgu yapan Vakkasoğlu, şunları söyledi:

"Selam kelimesinin anlamı çok büyüktür. Çocuklarımıza selam vermeyi öğretmemiz gerekiyor. Selam kelimesi gönülleri birleştiren, gönüller arası iletişim kurmamızı sağlayan bir araçtır. Bunu aramızda yaymamız gerekiyor.

Bunu buyuran da Peygamber Efendimizdir. O çevresindekilerine aranızda selamı yayın demiştir. Ülkemizin olan birlik ve beraberlik duygularımızı geliştirmeliyiz. Toplumsal huzur ve refaha böyle ulaşırız."

SEVGİ OLMADAN HİÇBİR ŞEY OLMAZ”

Aile ortamında anne ve babanın sevgi bağına ve bunun çocuk üzerinde etkilerine değinen Vakkasoğlu, şu sözleri kaydetti:

“Sevgi olmadan hiçbir şey olmaz. Eş sevgisi dediğimiz bu görevde gülen yüz, samimi yaklaşım, sakin tavırlar önemlidir. Aynı tavırları erkeklerden beklemek de gerekir. Ailede huzur olmadan sevgi olmaz.

Anne ve babalar çocuklarının yanında olumsuzluklardan bahsetmemelidir. Eşler arasında sevgi yaşanıyorsa sevgi, nefret yaşanıyorsa çocuğa da nefret yansır. Unutmayın çocuğunuza yansıyan tek şey evinizde eşine nasıl davrandığınız ve onun gördüğüdür.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız