El Emeği Ürünleri Festivali'nin 4'üncüsünü düzenlendi

Eyüpsultan Belediyesi’nin, el emeğini sanata dönüştürenler ile tüketicileri bir araya getirdiği, geleneksel hale gelen 4. El Emeği Ürünleri Festivali başladı.

Evde el emeği üreten ve ekonomik anlamda herhangi bir geliri olmayan kadınların el emeklerinden oluşan ürünlerin sergilendiği festival, Feshane Caddesinde Zal Mahmut Paşa Külliyesi önünde düzenlendi.

“El Emeği Kazanca Dönüşüyor” sloganı ile kapılarını açan festivalin açılışına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GİRİŞİMCİ KADINLARI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Festivalin açılışını yapan Başkan Deniz Köken, girişimci kadınları desteklemeye devam edeceklerini belirterek, "Şu anda 96 hanımefendi geldi ve evlerinde ürettikleri ürünlerini burada sergiliyorlar. Biz daha öncede girişimcileri destekleyeceğimizi söylemiştik. Pandemiden dolayı biraz ara verdik, ara boşluklar oluştu o yüzden ellerinde ürün birikti, onlarda bu esnada boş durmadılar. Şimdi bugün ve yarın hava müsade ederse de pazar gününe kadar festivalimiz devam edecek. Festivali imkanlar dahilinde her ay yapmaya çalışacağız. Hem ev ekonomisine hem de toplumun kendi üretme mekanizmasını geliştirmesi konusunda önemli bir etkinlik olacaktır. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

GÖZLEMELER BAŞKAN DENİZ KÖKEN’DEN

Açılış sonrası tek tek bütün standları gezen Başkan Deniz Köken, el emeğini sanata dönüştüren kadınlarla kısa süreli sohbetler yapıp, ürünlerden satın aldı. Festivale katılanları karşılayan Hacivat ve Karagöz’le hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Deniz Köken, festival alanında geçen öğrencilere ise gözleme ikramında bulundu.

El emeklerini kazanca dönüştürmenin mutluluğunu yaşayan katılımcılar ise festivalin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdiler.

KAZANDIĞI PARAYLA KIZI TEDAVİ OLUYOR

Kızının kanser hastası olduğunu belirten 73 yaşındaki ev hanımı Rahmiye Atar kızının yelek ördüğünü söyledi. Ördükleri yelekleri festivallerde ve belediyenin sağladığı dükkanlarda sattıklarını vurgulayan Atar, "Kazandığımız parayı kızımın tedavisine ayırıyoruz. Belediyemize bize böyle imkan sunduğu için teşekkür ederiz" dedi.

HEM SOSYALLEŞİYOR HEM PARA KAZANIYORUZ”

Festivalde eliyle yaptığı çantaları satan 51 yaşındaki ev hanımı Ergül Nesil, "Evde örerek 2 yıldır çanta yapıyorum. Emekli olduğumda boş kalmamak için böyle bir şey yapma kararı aldım. Satış yapıp eve katkıda bulunuyoruz. Belediyenin sağladığı dükkanlarda satış da yapıyoruz. Bu tür festivaller ev hanımları için çok faydalı. Hem sosyalleşiyoruz hem de kendimiz üretip satıyoruz. El emeği ürünlerimin satılması bana çok keyif veriyor" diye konuştu.

FESTİVALDE DOĞAL ÜRÜNLERDE SATIŞA SUNULDU

Festivalde doğal yiyecek ürünlerden reçel, zeytinyağı, erişte ve kurabiye gibi ürünlerini satan 38 yaşındaki Ayşen Cömert ise, "Çanakkaleliyi, orada yazın kendi emeğimle doğadan topladığım malzemelerle yiyecek ürünler yapıyorum. Ürünlerimin hepsi doğal ve köyden gelme. Ben her zaman doğal besleniyorum. İstanbul’da insanlar sağlıklı beslenemiyor. Bu yüzden ben de insanlara doğal yemek anlayışını yaymak istedim" şeklinde konuştu.

El Emeği Ürünler Festivali Zal Mahmut Paşa Külliyesinin önünde 22 ve 23 Ekim 2021 tarihlerinde 11.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Festivalden elde edilecek gelirin bir kısmı ise yanan ormanlarımızın yeşertilmesi için kullanılacak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız