festival,

Eyüpsultan Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, Eyüpsultanlı kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamaları amacıyla ve el emeği ürünlerini daha fazla kişiye ulaştırmaları adına geçtiğimiz Şubat ayında ilki gerçekleşen Eyüpsultan El Emeği Ürünleri Festivali, bu kez pandemi dolayısıyla açık havada sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde başladı.

Festival kapsamında filografi, dikiş, nakış, ebru sanatı, amugrimi, örgü çeşitleri ve çeyizlik birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünler sergilenip satışa sunuluyor.

"HANIMLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR"

El Emeği Ürünleri Açık Hava Festivali'ne katılan Başkan Deniz Köken, kontrollü sosyal hayat kurallarında ilk festival denemesini gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Daha önce üç ayda bir bu festivalleri gerçekleştireceğiz demiştik ama ne yazık ki pandemiye denk geldi. Vatandaşlarımızdan çok yoğun bir talep vardı bu nedenle, bu ilgiye karşılıksız kalamadık ve Cami’nin arka tarafında ilk açık hava denememizi yapıyoruz, eğer ilgi görürse çarşıyla buluşturacağız. Eyüpsultanlı hanımlarımız için güzel daha güzel planlarımız da var"

"FESTİVAL SAYESİNDE ÜRÜNLERİMİZ DAHA FAZLA KİŞİYE ULAŞIYOR"

Festivale filografi ürünleriyle katım sağlayan Reyhan Güray, çiviyle telin aşkını tahtalara işlerken duyduğu mutluluğu ve bundan ev ekonomisine destek olduğunu şu sözlerle ifade etti:

"Biz ev hanımları, evde ürettiğimiz ürünlerimizi bir şeklilde tüketiciyle buluşturmamız gerekiyor.Filografi sanatını çok severek yapıyorum ve yaptığım ürünlerimi en fazla kendi arkadaş ve akraba çevreme satış yapmakla sınırlı kalıyordum. Biz kadınlar bu festivaller sayesinde daha çok kişiye ulaşabiliyoruz.Hem kendi harçlığımızı çıkarıyoruz hem de ev ekonomimize katkı sağlıyoruz.Bize bu imaknı tanıyan kadınlardan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Başkanımız Deniz Köken’e buradan teşekkürlerimi iletiyorum"

PAZAR AKŞAMINA KADAR DEVAM EDECEK

Festival 28-29-30 Ağustos 2020 tarihleri arasında Teleferik Önü ESBAŞ katlı Otaparkında ziyaretçilerini bekliyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız