ESADEM ile Eyüpsultan'daki vatandaşlara psikolojik destek

Eyüpsultan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Eyüpsultan Aile Danışmanlığı ve Eğitim Merkezi (ESADEM), Eyüpsultan’da ikamet eden tüm vatandaşlara psikolojik destek ve eğitim hizmetleri sunmak adına birçok önemli çalışmaya imza attı.

Toplumun huzuru, mutluluğu, bilinçlenmesi ve ruh sağlığının korunması için, bünyesindeki 6 psikologla hizmet veren ESADEM, 15 aylık süreçte 503 yetişkin, 157 çocuk 31 çift aile olmak üzere 722 vatandaşla yüz yüze terapi gerçekleştirdi.

2020'DE 9 BİN 610 TERAPİ

Pandemi döneminde online ve tele seans hizmeti de sunan ESADEM birimi 401 kişi ile online, 255 kişi ile tele seanslar yaparak psikolojik destek sağlayıp, vatandaşları bilgilendirdi. Toplamda 9 bin 610 terapi gerçekleştiren birim aynı zamanda 374 yetişkin ve 282 Çocuk Danışana hizmet verdi.

Seminerle Vatandaşları Bilgilendirdik

Vatandaşların bilgilendirilmesi ve yaşanan psikolojik durumlarla ilgili bilinçlendirilmesi amacıyla seminerler düzenledi. ESADEM’in “Ergenlik”, “Akran Zorbalığı,” “Çocuklarda Görülen Ruhsal ve Davranışsal Problemler” konulu seminerine toplam 394 kişi katıldı. Ayrıca Ölçme ve Değerlendirme çalışmaları yapan birimin “Akran Zorbalığı ve Anksiyete Ölçeği” çalışmasında 156 çocukla uygulama yapıldı.

Eğitim Çalışmaları Düzenledik

Eğitim çalışmaları da gerçekleştiren ESADEM, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personelinin tamamına EFT Eğitimi sunulurken, ESADEM psikologlarından Çiğdem Morgil tarafından birim bünyesindeki psikologlara ‘’EMDR’’ eğitimi verildi.

Sosyal Medya Üzerinden Canlı Yayınlar Gerçekleştiriliyor

Güncel konulara dair bugüne kadar Eyüpsultan Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından 10 canlı yayın gerçekleştiren ESADEM, Ebeveynlere Sınav Kaygısı, Öğrenciler için Sınav Kaygısı, Çocuklara Covid-19 nasıl anlatılmalı? Çocukların kaygısı nasıl indirilebilir? Pandemi sürecinde kaygı ve panik nasıl azaltılabilir? Öfke ve Öfke kontrolü nedir? Pandemi döneminde okul öncesi çocuklar nasıl etkilenir? Psikoonkoloji (kanser psikolojisi)Okul fobisi ve Akran Zorbalığı, Yaşlılık Psikolojisi ve Pandemi Döneminde Yaşlı Bireyler, Engelli Psikoloji ve Pandemi Dönemi Engelli Bireylerin Psikososyal Durumu konularında vatandaşların sorularını yanıtladı.

Psikolojik Canlı Destek Hattı ile 890 Vatandaşa Ulaştık

Covid-19 virüs salgını nedeniyle, hizmetlerine psikolojik canlı destek hattı hizmetini de ekleyen Eyüpsultan Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (ESADEM), 1302 arama yapıp 890 vatandaşa ulaşarak, taleplerini belediyenin ilgili müdürlüklerine iletti.

Tüm bu hizmetlerin yanı sıra ESADEM, ESMEK Kursiyerlerine meditasyon, ESMEK Kursiyerlerine Ergenlik ve Öfke başlıklı seminer, Kadın sığınmada kalan kadınlara 2 ay boyunca grup terapi ve psikolojik seanslar, bağımlılıkla mücadele etmek isteyen 7 vatandaşımıza psikolojik destek ve gerekli yönlendirme işlemleri yapılması, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personeline ESADEM Psikologları eğitim programları düzenlenmesi gibi çalışmalar gerçekleştirdi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız