Mahalle iftarı, Esentepe, Sakarya Mahallesi, Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken

Ramazan’ın en güzel şekilde yaşandığı, İslam aleminin gözbebeği Eyüpsultan’da, “Selam” sloganıyla birbirinden güzel etkinlikler düzenleniyor.

Eyüpsultan Belediyesi’nin Esentepe ve Sakarya Mahallesi’nde düzenlediği açık hava iftarında 2 bin kişi buluştu.

Yediden yetmişe onlarca ailenin bir araya geldiği, aynı sofrada oruçlarını açıldığı gecenin sunuculuğunu Recep Demirkaynak üstlendi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katıldığı iftar yemeğinde, Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Grup Neva da tasavvuf müziğinden parçaları misafirlerle paylaştı.

EYÜPSULTAN’I SADECE İBADETE AYIRDIK”

Ramazan ayının rahmet ve mağfiret ayı olduğunu belirten Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, şunları söyledi:

“Gönül sofralarının bir kısmını evlerde bir kısmını sokaklarda yapıyoruz. Ramazan ayı rahmet, mağfiret ayı. Bu ayı en güzel şekilde geçirmek için Eyüpsultan Meydanı’nda trafiği düzenledik.

Ücretsiz otopark alanları oluşturduk. Eyüpsultan’ı sadece ibadete ayırdık. Meydan dışında kalan yerleri kültürel etkinliklerle donattık.”