Eyüpsultan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ESMEK, Eyüpsultan Mesleki Eğitim Kursları

Eyüpsultan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet verecek ESMEK’in (Eyüpsultan Mesleki Eğitim Kursları) açılışı, 18 Aralık Çarşamba günü saat 13:00'da gerçekleştirilecek.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in önem verdiği projeleri arasında yer alan ESMEK’lerin sayısı artırılarak ilçe çapında yaygınlaştırılacak.

Şu anda eğitimlere başlanan ESMEK Eyüpsultan Merkez şubesinin açılışı önümüzdeki hafta Çarşamba günü yapılacak.

Eyüpsultan’da ikamet eden vatandaşlara yönelik düzenlenen kurslarda el nakışı, dikiş, hasır örücülüğü, kuaförlük, şiş örücülüğü – amigurumi, aşçılık, pastacılık, mefruşat, iğne oyası ile geri dönüşüm ve üretim atölyesi gibi eğitimler veriliyor.

Eyüpsultanlıların, beceri ve yetenekleri doğrultusunda verilen eğitimler sayesinde kendilerine olan özgüvenleri artıyor, başarma duygusu ile sosyal açıdan da kendilerini daha iyi hissediyorlar.

Hafta içi farklı saat dilimlerinde gerçekleştirilen kurslarda verilen eğitimlerle Eyüpsultanlıların, ürettikleri ürünlerini değerlendirmelerine ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarına imkân sağlanıyor.

ESMEK’lerde kurs sonunda, eğitimini tamamlayan Eyüpsultanlılara Halk Eğitim sertifikası verilecek.