ESMEK'te İşitme Engelliler İçin Her Gün 2 bin Maske Üretiliyor

Koronavirüs maskeleri yüzünden iletişim kurmakta zorlanan işitme engelliler için özel maske üretildi. Eyüpsultan Belediyesi ESMEK kurslarında üretilen maskeler işitme engellilerin dudak okuma yoluyla iletişim kurabilmelerini engellemiyor.

İşitme engelliler, Koronavirüs maskeleri yüzünden, özellikle dudak okuma yoluyla iletişim kurmakta çok büyük zorluk çekiyordu.

ESMEK’TE ÖZEL MASKE TASARLANDI

Yaşanan bu olumsuzluk karşısında Eyüpsultan Belediyesi ESMEK Kursları’nda özel bir maske tasarlandı ve üretime geçildi. Maskenin dudak kısmı şeffaf bırakılarak işitme engellilerin dudak okuma yoluyla iletişim kurması kolaylaştırıldı.

ESMEK’te, işitme engellilere dudak okuma yoluyla iletişim kurabilmelerine büyük kolaylık sağlayan bu maskelerden günlük 2 bin adet üretiliyor.

Eyüpsultan Belediyesi ESMEK (Eyüpsultan Mesleki Eğitim Kursları)’te dikilen maskeler, işitme engellilere ücretsiz dağıtılıyor. Maskenin dudak kısmı şeffaf bırakılarak işitme engellilerin dudak okuma yoluyla iletişim kurması kolaylaştırıldı. Ayrıca Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ESMEK’te, diğer maskelerden de üretilerek sağlık ve belediye çalışanlarına dağıtılıyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız