EYSAM, Nezih Eldem, mimar

Eyüpsultan Belediyesi Eyüpsultan Araştırma Merkezi’nde (EYSAM) düzenlenen bir toplantıda Prof. Ekrem Nezih Eldem anıldı.

Anma programına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Eldem’in oğlu Yüksek İç Mimar Nejat Eldem, torunu Yüksek İç Mimar Deniz Eldem Akpınar, yeğeni Rezzan Altuner, Yüksek Mimar Gülnur Kadayıfçı, asistanı – öğrencisi Melih Kamil, Prof.Dr. Emel Geçkinli, Eyüp Belediyesi İlk Planlama Müdürü Yüksek Mühendis Mimar Misket Yılmaz, Eyüp Belediyesi İlk Planlama Müdür Yardımcısı ve Eldem’in öğrencisi Yüksek Mimar Fahrünnisa Ensari Kara, Tarihi Türk Evleri Koruma Vakfı Başkanı Yüksek İç Mimar Uğur Deniz Sökmen, Etüd Proje Müdürü Yüksek Mimar Ayşe Zengin, Eldem’in öğrencisi Mimar Raif Doğan, Mimar Serap Alioğlu, Yüksek Ziraat Mühendisi Köroğlu Alioğlu, Mimar Havva Sunaçoğlu, Mimar Behiye Saygı, Halit Akman, İnşaat Yüksek Mühendisi Fatma Sevil Malcıoğlu, Eyüpsultan Belediyesi/KUDEB Yüksek Mimar Tuğba Keskin, turizmci Gültekin Toptaş, Oğuzhan Doğan ve Eyüpsultan Belediyesi/KUDEB Azize Hande Çelik katıldı.

Eyüpsultan Araştırma Merkezi olarak Eldem’in aziz hatırasını anmak amacıyla düzenlenen toplantıda, Eyüp Sultan Camii ve Yakın Çevresi’nin nasıl planlanması konusundaki makalesi, onun yaşamını konu alan Eyüp’e sevdalı bir Eyüp’lü Nezih Eldem isimli bir tebliğ ve Prof. Nezih Eldem’in Eyüpsultan için yaptığı çalışmaları (gerçekleşen / gerçekleşmeyen) konu alan bir makale konuklara sunuldu.

PROF. EKREM NEZİH ELDEM KİMDİR?

Prof. Ekrem Nezih Eldem, Eyüpsultanla özdeşleşmiş bir isim. Eyüpsultan’da doğmuş. Yaşamının son 17 yılında doğduğu yere hizmet etmek için yılmadan yorulmadan çalışmış, düşünmüş, proje geliştirmiş, hatalı uygulamalara çekinmeden müdahale etmiştir.

Turgut Cansever’in ifadesiyle, Nezih Eldem, Akademi’de Sedad Hakkı’nın öğretisiyle gelişen sivil mimariyi, tarihi bölgeleri koruma anlayışını, henüz yeni kurulan İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde böyle bir anlayış yokken buraya taşımak amacıyla, bazı sıkıntılara ve tepkilere rağmen uğraş vermiştir .Yaşamı boyunca doğru bildiği konuda mücadele etmekten çekinmemiştir.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız