Eyüpsultan Belediye personeline sağlık taraması yapıldı

Eyüpsultan Belediyesi Dünya Diyabet Günü kapsamında personele yönelik sağlık taraması yaptı.

Personelin yoğun katılım sağladığı programda açlık kan şekeri ölçümü, vücut endeksi ölçümü, kilo tartımı ve bilgilendirme yapıldı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı İsmail Uysal’da çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Başkan Yardımcısı Uysal etkinlikle ilgili: “Dünya Diyabet Günü dolayısıyla, şeker hastalığına toplumun duyarlılığını artırabilmek, dikkatini çekebilmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Toplumumuzda tespit edilememiş, gizli kalmış diyabet hastaları yaygın. Onları bu tür etkinliklerle tespit etmeye çalışıyoruz. Temel amacımız, hastalık tanısı konulup tedavisi olanlardan ziyade tedavisi düzgün gitmeyip şekeri düzensiz olanlar veya şeker hastası olup şeker hastası olduğunu bilmeyenleri bulmak. Umarım amacına ulaşmış olur.” dedi.