Eyüpsultan Belediyesi Genç Yetenekleri Arıyor...

Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, ilçede kültür ve sanata ilgisi ve yeteneği olan gençleri keşfetmek ve bir araya getirmek adına yepyeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.

“Genç Yetenekleri Arıyoruz” projesi kapsamında genç yetenekler, ilgi alanları doğrultusunda Eyüpsultan Tiyatro Okulu, Eyüpsultan Yazı Akademisi, Eyüpsultan Karikatür Okulu ve Eyüpsultan Halk Oyunları Topluluğu’nda eğitim alıp, kendilerini geliştirme imkanı bulacaklar.

Eyüpsultan Belediyesi’nin önemli kültür sanat projeleri arasında yer alan, Eyüpsultan Tiyatro Okulu, Yazı Akademisi, Karikatür Okulu ve Halk Oyunları Topluluğu’na katılmak için başvurular https://kultursanat.eyupsultan.bel.tr/tr/eyupkultursanat/formlar/genc-yetenekleri-ariyoruz/16 linkinden yapılabiliyor.

EYÜPSULTAN TİYATRO OKULU

Eyüpsultan Tiyatro Okulunda her dönem 110 öğrenci usta tiyatro sanatçılarından eğitim alıyor ve okuldan mezun olan öğrenciler, dizilerde ve özel tiyatrolarda rol alma fırsatı yakalıyor. Eyüpsultan Tiyatro Okulu öğrencileri, "Bir Yaz Gecesi Rüyası", "Bir Evlenme", "Bir Olmak, Diri Olmak,İri Olmak", "Keşanlı Ali Destanı" gibi oyunları sahnelediler.

EYÜPSULTAN YAZI AKADEMİSİ

Eyüpsultanlı genç şair ve yazarları edebiyat dünyamıza kazandırmak amacıyla Eyüpsultan Yazı Akademisi kapsamında; seminerler, yazar buluşmaları, atölye çalışmaları, dergi yayını gibi birçok etkinlik ve atölye bulunuyor. Akademi, hedef kitlesi olan liseli gençlere hizmet veriyor. İlçe milli eğitim müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen akademide, her yıl 80 öğrenci eğitim alıyor. Eyüpsultan Yazı Akademisi için lise grubundaki öğrenciler başvuruda bulunabiliyorlar.

EYÜPSULTAN KARİKATÜR OKULU

Eyüpsultan Belediyesi’nin gerçekleştirdiği “Geleceğin Çizerleri Karikatür Okulu” projesi geleceğin karikatüristlerin yetiştiriyor. Karikatür Okulu’nda eğitim alan öğrenciler karikatür nedir, amacı nedir, nasıl çizilir gibi temel konular üzerine hem teorik hem de pratik eğitim alıyorlar. Eyüpsultan karikatür Okulu için ortaokul ve lise öğrencileri başvuruda bulanabiliyor.

EYÜPSULTAN HALK OYUNLARI TOPLULUĞU

Eyüpsultan Halk Oyunları Topluluğu'nda, birbirinden farklı yöreye ait oyunları müzik ve ritm bilgisi eşliğinde en iyi şekilde sahneleme bilgi ve becerisi kazandırılıyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız