Eyüpsultan Belediyesinde Psikososyal Destek Eğitimi

İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Eyüpsultan Belediyesi Meclis Salonu’nunda Psikososyal Destek Eğitimi verildi.

Uzman Psikolog Yeter Kutlu tarafından verilen Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek eğitiminde; Türkiye’de afet yönetimi, travma, psikolojik ilk yardım, psikososyal müdahale araçları ve uzaktan psikolojik destek konuları anlatıldı. Afet sonrası ortaya çıkabilecek psikolojik uyumsuzlukların bozuklukların önlenmesi, aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin yeniden kurulması/geliştirilmesi, etkilenenlerin ‘normal’ yaşamlarına geri dönmesi sürecindeki durumları hakkında bilgilendirme yapıldı.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitime Eyüpsultan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünde Psikolog, Sosyolog, Sosyal Hizmet Uzmanı, Rehberlik ve Psikolojik Uzmanı, Çocuk Gelişim Uzmanı statüsünde çalışan personel katıldı.