Eyüpsultan Belediyesi'nde Virüse Karşı Teknik Tedbirler Alındı

Bina Girişine Termal Kamera Kuruldu

Eyüpsultan Belediyesi, ilçe sakinlerini virüs salgınından korumak amacıyla önlemler alarak, her gün temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına devam ederken, teknik olarak da birçok önemli projeyi hayata geçiriyor.

Eyüpsultan Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar, hem vatandaşın hem de belediye çalışanlarının sağlığını korumaya yönelik olarak gerçekleştiriliyor.

BİNA GİRİŞİNE TERMAL KAMERA KURULDU

Bu kapsamda salgın döneminde Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından Belediye Hizmet Binası girişinde termal kamera sistemi devreye sokuldu.

Termal kamera sayesinde belediye hizmet binasına işlem yaptırmak için gelen vatandaşların ve personelin sağlık durumları kontrol edilmiş oluyor.

ONLINE TOPLANTI YAPILMASI SAĞLANIYOR

Ayrıca belediye personeline yönelik olarak, video konferans yöntemiyle Online Toplantı Sistemi uygulanıyor. Bu sistem de özellikle çalışanların, salgın tehdidi yüzünden, toplantı amacıyla kalabalık ortamlarda bir arada bulunmalarını engellemeyi amaçlıyor.

VEFA HATTI ALT YAPISI OLUŞTURULDU

Bilgi İşlem Müdürlüğü yine, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş ve üzeri vatandaşların taleplerinin karşılanmasını sağlamak amacıyla, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler bünyesinde bulunan Beyaz Masa birimi ile beraber Vefa Hattı’nın işleve girmesini sağladı.

PERSONELE EVDEN ÇALIŞMA İMKANI

Ayrıca Bilgi İşlem Müdürlüğü, belediye personeli için “Evden Çalışma Sistemi” oluşturdu. Bu sistem, personelin dönüşümlü çalışması nedeniyle hizmetin aksamaması, çalışmalarına evinden devam etmesi için “Home Office” çalışma imkanı sunuyor. Personele gerekli yazılımlar ve donanımlar sağlandı. Evlerinde çalışması gereken belediye personeli bu süre boyunca, kurumdaki bir bilgisayarda çalışıyormuş gibi çalışacak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız