Eyüpsultan ‘Bilgi Evleri' Yeni Döneme Hazır

Eyüpsultan Belediyesi bilgi evi, gençlik merkezleri ve spor komplekslerinde yeni eğitim dönemi, 16 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bilgi evleri ve gençlik merkezlerinde 2019-2020 eğitim öğretim dönemi için kayıtlar hala devam ediyor.

BİLGİ EVLERİNDE KENDİNİ KEŞFEDEN ÖĞRENCİLER

Ücretsiz eğitimin verildiği bilgi evlerinden 10-14 yaşlarındaki çocuklar yararlanabiliyor. Teorik bilgiyi ve beden gelişimini destekleyecek eğitimlerin verildiği merkezlerde öğrencinin kendini keşfini desteklemek amacıyla farklı başlıklarda atölyeler yer alıyor. Hazırladığı projelerle geleceğin teminatı olan çocuklara ve gençlere ayrı bir yer ayıran Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, çocukların ve gençlerin hayatına dokunmaya devam ediyor.

"ÇOK ÇALIŞARAK VATANIMIZA GÜZEL HİZMETLERDE BULUNACAKSINIZ"

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, yeni döneme başlayacak öğrencilere başarılar dileyerek şunları söyledi:

“Yeni bir öğretim yılına daha başladık. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın her zaman destekçisiyiz. Ülkemizin geleceği olan sizler çok çalışarak vatanımıza büyük hizmetlerde bulunacaksınız. Şimdiden hepinize başarılar dilerim. Aynı zamanda henüz güçlü ve parlak bir toplum olma yolunda nesiller yetiştiren öğretmenlerimize ve değerli velilerimize yeni okul döneminde kolaylıklar diliyorum. 2019-2020 eğitim-öğretim yılı ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bilgi evlerimiz ve gençlik merkezlerimizde yeni dönem 16 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Çocuklarımızın derslerine katkıda bulunan, onların kendilerine güveni olan donanımlı birer genç olarak yetişmesi için bu kurumlarımız büyük önem taşıyor.”

BİLGİ EVLERİNDE HANGİ EĞİTİMLER VERİLİYOR?

Matematik, Türkçe, İngilizce, Tarih, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi gibi takviye derslerle öğrencilerin eğitimine katkı sağlanıyor. Ayrıca İlmihal, Kuran-ı Kerim, Ahlaki Değerler, Sosyal Sorumluluk Projeleri gibi değerler eğitimiyle öğrencilere sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak bilgiler 156 eğitimci tarafından veriliyor.

9 BİLGİ EVİ, 5 GENÇLİK MERKEZİ, 3 BİLİŞİM AKADEMİSİ ve 2 SPOR KOMPLEKSİ

Dokuz bilgi evi, beş gençlik merkezi, üç bilişim akademisi ve iki spor kompleksiyle yeni döneme hazır olan kurumların hizmet verdiği noktalar şöyle:

Bilgi Evleri

  1. Akşemsettin Bilgi Evi

  2. Alibeyköy Bilgi Evi

  3. Düğmeciler Bilgi Evi

  4. Karadolap Bilgi Evi

  5. Kemerburgaz Bilgi Evi

  6. Nişanca Bilgi Evi

  7. Silahtarağa Bilgi Evi

  8. Şehit Musa Özalkan Rami Bilgi Evi

  9. Yeşilpınar Bilgi Evi

Gençlik Merkezleri

  1. Eyüpsultan Gençlik Merkezi

  2. Yeşilpınar Gençlik Merkezi

  3. Güzeltepe Gençlik Merkezi – Güzeltepe Bilgi Evi

  4. Pirinççi Gençlik Merkezi – Pirinççi Bilgi Evi

  5. Simurg Dil Evi

Bilişim Akademi

  1. Drone Okulu

  2. Robot Okulu

  3. Ali Kuşçu Uzay Evi

Spor Tesisleri

  1. Alibeyköy Spor Kompleksi

  2. Şehit Osman Yumuk Spor Kompleksi

KAÇINCI SINIFLARA EĞİTİM VERİLİYOR?

Evde değerler eğitiminden 1-5’inci sınıflar yararlanırken bilgi evlerinden 4-8’inci, gençlik merkezlerinden 9-12’inci sınıflar faydalanabiliyor.

63 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

Eyüpsultan Belediyesi bilgi evleri, gençlik merkezleri ve spor komplekslerinde şimdiye kadar 63 bin 741 öğrenciye eğitim verildi.

KAYIT İÇİN NELER GEREKLİ

Yeni öğrencilerini bekleyen eğitim kurumlarına kayıt yaptırmak için anne-baba ve eğitim görecek öğrencinin kimlik fotokopisi ile bir adet vesikalık fotoğraf gerekiyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız