Eyüpsultan Her Gün Daha da Yeşilleniyor

Eyüpsultan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarla ilçe her gün daha da yeşilleniyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde periyodik olarak mevsimsel çiçek, çalı ve ağaç dikimi gerçekleştiriyor.

Yapılan son çalışmalarda mevsimlik 148 bin çuha çiceği ve menekşe, 909 adet çalı ile 135 adet farklı türde ağaç dikimi yapıldı.

Ekipler, Girne Caddesi’nde başlattıkları çalışmalarda, caddenin her iki tarafına Alacalı Kurtbağrı (ligustrum) ağacı dikimi yapıyorlar. Şu ana kadar 18 adet ağaç dikimi gerçekleştirilirken, devam eden çalışmalarda 25 tane daha ağaç dikilecek.

ALACALI KURTBAĞRI AĞACININ ÖZELLİKLERİ

Zeytingiller (oleaceae) ailesinden olan Alacalı Kurtbağrı yuvarlak tepeli bir form oluşturur. Orta boylu, yaprağını dökmeyen bir ağaç türü olan bu ağaç, 12 metre boya, 35 cm gövde çapına ulaşabilir. Ortalama 100 yıl yaşayan ağacın yaz ortasında küçük, krem renkli çiçekleri açar. Kentlerin havasına, dumana dayanıklı olduğundan, kent içindeki bahçelerde çokça tercih edilir.