Eyüpsultan, mahalle, Kırsal İnovasyon Çalışmaları, Eyüpsultan Belediyesi Mekansal Planlama Birimi, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken

Tarihi, kültürel ve ekolojik açıdan büyük önem arz eden Eyüpsultan ilçesindeki kırsal karakterli mahalleleri kalkındırarak bölgeyi çekim merkezine dönüştürecek projeler için düğmeye basıldı.

MAHALLELERİN KÜNYESİ ÇIKARTILDI

Eyüpsultan Belediyesi Mekansal Planlama Birimi ekipleri, Eyüpsultan’a bağlı olan kırsal karakterli Odayeri, Ağaçlı, Akpınar, Pirinççi, İhsaniye, Işıklar ve Çiftalan mahallelerinde kapsamlı incelmelerde bulundu.

Mahallelerin sorun ve taleplerine yönelik edinilen bilgiler ışığında kırsal bölgelerin kalkınabilmesi için sosyo-demografik, fiziki ve çevresel unsurların bütüncül olarak ele alındığı mekânsal stratejik planlama çalışmalarına başlandı.

Planlama çalışması ile mahallelere gelişme eksenleri doğrultusunda tarım ve hayvancılık, turizm ve lojistik künyeleri oluşturuldu.

Alternatif ürün çeşitleri, yeni pazarlama kanalları ve tüm ilgili paydaşların süreçte yer alacağı katılımcı planlama modeliyle kırsalda inovasyon araştırmaları tüm hızıyla devam ediyor.

“PROJELERİMİZ BÜYÜK İLGİ GÖRECEK”

Eyüpsultan’a bağlı bu mahallelerin, tarımsal verimlilik ve istihdam açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, şöyle devam etti:

"İlçemiz sınırları içerisinde bu mahallelerde gerçekleştireceğimiz projelerle ekonomik ve sosyal kalkınma hızlanacak. Bu bölgemizde seracılık, kentsel tarım uygulamaları, hayvancılığın gelişmesi ve bölgenin turizme açılması konusunda çalışmalar yapacağız.

Ekiplerimiz mekânsal stratejik planlama çalışmalarını yapıyor. Burada yaşayan vatandaşlarımız için istihdam ve mevsimsel pazar fırsatları sunacağız. Ayrıca bölgenin turizmden pay alabilmesi için de müjdelerimiz olacak."

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız