Eyüpsultan'da Ağaç Budama Çalışmaları Sürüyor

Eyüpsultan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından her yıl ilçe genelinde düzenli olarak yürütülen mevsimlik bakım ve budama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Ekipler, ilçe genelindeki yeşil alanlarda, caddelerde, sokaklarda, kamu alanlarında, park ve bahçelerde bulunan ağaçların budama ve bakım işlemlerini gerçekleştiriyor. Hızla yürütülen çalışmalar kapsamında kuruyan, yol kenarlarında tehlike arz eden ve kırılan ağaç dallarının bakımı yapılarak sağlıklı büyümeleri sağlanıyor.

Tehlike Arz Eden Ağaç Dalları Kesiliyor

Budama işlemleri, ağaçların düzenli gelişimini sağlamak, rüzgar ve fırtınalı havalarda tehlikeyi en aza indirmek, ağaçlara istenilen formu vermek, çiçeklenme miktarını ve kalitesini arttırmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Eyüpsultan Belediyesi'nin uzman ekipleri tarafından güvenlik tedbirleri alınarak gerçekleştirilen budama işlemlerinde ağaçların kuruyan üst dallarını ulaşmak için ise vinçler kullanılıyor.