Eyüpsultan'da “Bilim Söyleşileri” Başladı

Gençlerin eğitimi, bilimde, kültürde, güzel sanatlarda, sosyal alanda en güzel şekilde yetişmesi için gereken tüm imkanları seferber eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Bilim Söyleşileri” başlattı.

Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilim Söyleşilerinin ilk konusu “Coğrafya Bilimi ve Güncel Meseleler” oldu. Eyüp Sultan Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Bilim Söyleşileri” etkinliğinin ilk konuğu Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cemalettin Şahin idi. Her ay gerçekleşecek etkinliklerde sosyal bilimler alanında konular ve konuşmacılar yer alacak.

MEKANIN RUHUNU KEŞFETMEK DURUMUNDASINIZ”

Bilim Söyleşileri programında konuşan Prof. Dr. Cemalettin Şahin, günümüzde yaşanan çarpık kentleşmeye değinerek şunları söyledi: “Eğer coğrafyaya dost değilseniz mutlak surette olumsuz sonuçlara katlanmak zorunda kalıyorsunuz. Mekanın ruhunu keşfedeceksiniz. Sonrasında mekanı anlayıp mekanı planlayacaksınız. Planlamadığımız için bugün çarpık kentleşme, planlamadığımız için tarım alanlarının yerleşim tarafından işgaliyle karşı karşıyayız.”

COĞRAFYA CAHİLİYİZ”

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı’nın ‘Coğrafya cahiliyiz’ sözüne de atıfta bulunan Cemalettin Şahin, yaşadığımız coğrafyayı bilmediğimizi, özellikle tarihi işlerken mekanların nerede olduğundan bihaber olduğumuzu ifade etti. Günümüz Türkiye’sinde yaşanan coğrafi meselelere bilimsel çerçevede yaklaşılarak sorunların konuşulduğu etkinlikte katılımcılar da güncel meseleler hakkında fikir sahibi oldular. Bir sonraki etkinlik 29 Şubat 2020 tarihinde “Tarih Söyleşileri” ile devam edecek.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız