Eyüpsultan'da Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği

Eyüpsultan Belediyesi, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratarak, sorunlara çözümler bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilen 2 Nisan'da özel bir etkinlik düzenledi.

Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda, Eyüpsultan Belediyesi’nin Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi (ESER) özel çocukları gönüllerince eğlendi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in de katıldığı programda çocuklar bubble, sosis balon, jonglör, bilim, illüzyon ve kukla gösterileriyle unutulmaz anlar yaşadı.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN NE YAPSAK AZ KALIYOR”

Programda yaptığı konuşmada özel çocukların eğitimi için daha büyük merkezlere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Başkan Deniz Köken, “Çocuklarımızın heyecanını gördünüz. Onlar için ne yapsak az kalıyor. Bunları gördükçe o imkanları çoğaltmamız gerekiyor. Biz yerimiz, imkanımız ne kadarsa o kadar kişiye hizmet veriyoruz. Talep fazla. O yüzden mekanı büyütmemiz ve ayrı bir bina daha yapmamız lazım. Şu anda 38 çocuğumuz faydalanıyor. Ama dışarıda bir sürü bekleyen var. Acilen başka bir önlem almamız gerekiyor.

EĞİTİM MERKEZLERİNİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ VE ÖNEMSİYORUZ”

Çocuklar bu merkezlerde deşarj olup, eğitim alıyorlar, yaşamlarını kendileri nasıl idame edebilecekleri konusunda bilgi alıyorlar. Bu da ailelere büyük bir katkı sağlıyor Onları hayata alıştırıyoruz. Çok önemli olduğunu biliyoruz ve bu işi önemsiyoruz. Hem engelli, hem otizmli çocuklarımızla ilgili bölgemizde hane hane dolaşıyoruz, sayım yaptırıyoruz. Veriler var ama biz kendi bölgemizdeki ailelerin engelli çocuklarıyla ilgili sayım yaptırıyoruz. Bu sayımdan sonra bu işle ilgili nerelerde ve kaç yerde yatırım yapmamızla ilgili daha sağlıklı verilere ulaşacağız” dedi.

Konuşma sonrası ESER’li çocuklarla birlikte pasta kesip, hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Deniz Köken, çocuklara hediyelerini takdim etti. Başkan Deniz Köken’in hediyeleri ile mutlu olan özel çocuklar bilim, illüzyon ve kukla gösterilerine eşlik ederek eğlenceli dakikalar yaşadılar.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız