Eyüpsultan'da “Esma-i Hüsna Sırları” Semineri

Eyüpsultan Belediyesi 2019-2020 Kültür-Sanat Sezonu, birbirinden zengin ve eğitici etkinliklerle başladı.

Bu kapsamda Afife Hatun Kültür Evi’nde kadınlara özel gerçekleştirilen Esma-i Hüsna Sırları seminerine katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Habibe Ayvacı’nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, “Esmâ-i Hüsnâ, Allah-âlem ilişkisine ışık tutmak” konuları ele alındı.

17 Ekim 2019 tarihinde başlayan ve ayda iki kere gerçekleştirilecek olan Esma-i Hüsna Sırları seminerleri yıl boyu devam edecek.

“ESMALAR BİZİM GIDALARIMIZDIR, VİTAMİNLERİMİZDİR”

Kadınların böyle bir ortama ihtiyacı olduğunu ve bunun için Eyüpsultan Belediyesi’ne teşekkür ettiğini ifade eden Habibe Ayvacı düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Bu programların kadınlarımıza özel olması çok güzel. Hem birbirimizle olan bağımızı güçlendiriyor hem de dini açıdan ihtiyacımız olan her şeyi birbirimize söyleyebiliyoruz.

Esmalar bizim gıdalarımızdır, vitaminlerimizdir, antibiyotiklerimizdir. Onlar olmadan hayatımızda huzuru noksan yaşarız. Allah’a çok şükür ki bu esmalar bizim için var olmuş ve bizlere de bu nimetleri yaşamayı ve yaşatmaya gayret etmeyi nasip etmiş.”

“HER EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR VE KADINLAR BUNUN ÖNCÜSÜDÜR”

Katılımcılardan Hülya Tuncer ise belediyemizin bu tarz etkinlikleri çoğaltması gerektiğini düşündüğünü söyledi ve şöyle devam etti: “Bu etkinliklerin halkın ve özellikle de kadınların bilinçlenmesi için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü her eğitim ailede başlar ve kadınlar bunun öncüsüdür. Kesinlikle bu eğitimlerin artırılması ve herkese yayılmasını istiyorum.

Bugün katılmış olduğumuz iki üç saatlik bir seminer bile bizim hem ufkumuzu açıyor hem de bize bildiğimiz yanlışların doğrularını göstermeye çalışıyor. Ben takdir ediyorum ve emeği geçen herkesi de kutluyorum.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız