Eyüpsultan iki önemli şampiyonaya ev sahipliği yaptı

Eyüpsultan Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) işbirliğiyle İşitme Engelliler Karate ve Tekvando Türkiye Şampiyonaları ve Milli Takım Seçmeleri düzenlendi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve TİESF Başkanı Yakup Ümit Kihtir’in katılımıyla Eyüp Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda, 2 Ekim tarihinde Karate Türkiye Şampiyonası, 3 Ekim tarihinde ise Tekvando Türkiye Şampiyonası gerçekleştirildi.

60'ı Karate ve 60'ı Tekvando olmak üzere toplamda 120 sporcunun katıldığı şampiyonalarda Başkan Deniz Köken yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Hepiniz Eyüpsultan’a hoş geldiniz. Güzel bir şampiyona, güzel müsabakalar izliyoruz. Biz sporun her dalıyla ilgileniyoruz. Belediye olarak Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü’nü kurduk. Ağırlıklı olarak ferdi sporları desteklemek için yaptık. Şimdi federasyonla görüşüyoruz, önerileri var. O öneriler doğrultusunda inşallah sizlerle güzel işler yaparız diye umut ediyorum. Sporcularımıza başarılar diliyorum"

İşitme Engelliler Karate Türkiye Şampiyonası’nda müsabakalar Erkekler Kumite: 60 kg , 67 kg , 75 kg , 84 kg , +84kg, Kadınlar Kumite: 50 kg , 55 kg , 61 kg , 68 kg , +68 kg sıkletleri ile 2003 ve daha küçük doğumlu sporcular (18 yaş ve üzerindekiler) arasında gerçekleşti.

İşitme Engelliler Tekvando Türkiye Şampiyonası’nda ise müsabakalar Büyük Erkekler: -58 kg, -68 kg, -80 kg, +80 kg ve Büyük Kadınlar: -49 kg, -57 kg, -67 kg, +67 kg sıkletleri arasında düzenlendi.

Pandemi sebebiyle sadece sporcuların ve antrenörlerinin katıldığı, seyircisiz gerçekleştirilen müsabakaların sonunda ilk 3’e giren sporculara madalyaları Başkan Deniz Köken tarafından verildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız