Eyüpsultan'da Kurban Satış ve Kesim Alanları İlaçlanıp, dezenfekte Ediliyor

Eyüpsultan’da kurulan kurban satış ve kesim alanları Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından her gün rutin bir şekilde ilaçlanıp dezenfekte ediliyor.

Vatandaşların kurbanlıklarını daha hijyenik bir ortamda, kargaşadan uzak kestirebilmeleri amacıyla her türlü önlemi alan Eyüpsultan Belediyesi, pandemiden dolayı bu sene satıcıların ve kurban almaya gelen vatandaşların ihtiyaçları ve sağlığı doğrultusunda bir dizi önlem aldı.

Bu kapsamda Eyüpsultan Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız, Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Akyıldız ve veteriner hekimler, Uzel Kurban Pazarı ile Kemerburgaz Kurban Satış ve Kesim alanında incelemelerede bulundu.

Alanda yapılan çalışmalar hakkında veteriner hekimlerden bilgi alan Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız, hayvan sahipleri ile sohbet edip talep ve isteklerini dinledi, kurban almaya gelen vatandaşlarla sohbet etti.

ÇADIRLARIN ALTINA 10 CM’LİK TAHTA VE BETON ZEMİNLER YAPILDI

Pandemi nedeniyle çadırlar arasında 2 metre mesafe bırakılırken, hava sirkülasyonunun sağlanması için çadırların yan tarafları açık bıraklıdı. Aynı zamanda temizlik ve hijyenin daha etkili olması için hayvanların bulunduğu çadırların altına 10 cm’lik tahta ve beton zeminler oluşturuldu.

ÜCRETSİZ MASKE VE ELDİVEN DAĞITILACAK

Vatandaşların kurulacak olan bariyerlerden sırayla girecekleri alanda hayvan bakıcılarına, satıcılara ve kurban almaya gelen vatandaşlara ücretsiz maske ve eldiven dağıtılacak. Diğer taraftan alana girmeden önce dezenfektan ve ateş ölçer kontrol noktaları oluşturularak tüm vatandaşların alana girmeden önce ateşleri ölçülecek.

Alanda 7/24 sağlık personelleri görev yapacak. Kurbanını kesmek için gelen vatandaşlar verilen kesim fişlerin üzerindeki saatlere göre içeri alınacak. Ortalama bir büyükbaş hayvanın 6 dakika içinde pazardan çıkarılması planlanıyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız