Eyüpsultan'da LGS Deneme Sınavları Devam Ediyor

Eyüpsultan Belediyesi eğitime ve öğrencilere desteğini kesintisiz olarak sürdürüyor.

Yeni normal sürece geçilmesiyle birlikte Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü yüz yüze eğitim ve deneme sınavları düzenlemeye devam ediyor.

Bu kapsamda İlçede bulunan belediyeye bağlı 11 Bilgi Evi’nde 8. sınıflara pandemi kurallarına uygun olarak yüz yüze LGS denemesi gerçekleştirildi.

Sınav, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek olan öğrencilere kendilerini test etme imkanı sağlamak, sınav tecrübesi kazandırmak, bu sayede sınav stresini az da olsa üzerlerinden atmalarına yardımcı olmak amacıyla yapıldı.

Öğrencilere deneme sınavına girmeden önce el hijyeni sağlanarak maske dağıtımı yapıldı. Bina girişlerinde öğrencilerin ateş ölçümleri yapıldı ve el dezenfektanı ile ellerini dezenfekte ettiler. Sınıflarda ise oturma düzeninde sosyal mesafe kuralına uyuldu.

Bilgi Evlerinde Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İnkılap Tarihi, İngilizce ve İlmihal dersleri verilmekte. Bununla beraber öğrencilerin ilgisini çekecek bir çok sanat atölyeleri de bulunmakta.