“Eyüpsultan'da Ramazan”da Bekçi Bekir'le Keyifli Söyleşi

Eyüpsultan Belediyesi, On bir Ayın Sultanı Ramazan’ın ruhuna uygun birbirinden güzel programları sosyal medya üzerinden vatandaşlarla buluşturuyor.

Enes Yıldırım’ın sunumuyla hafta içi her gün 18.00’de başlayıp iftar saatine kadar devam eden “Eyüpsultan’da Ramazan” programıyla Ramazan’ın huzuru ve neşesi evlere taşınıyor.

Ramazan'ın 22. günü (15 Mayıs Cuma) saat 18:00'de sosyal medyadan canlı olarak yayınlanan programda, Enes Yıldırım’ın konuğu, 80’ler dizisinde canlandırdığı Bekçi Bekir karakteri ile büyük beğeni toplayan başarılı oyuncu Hacı Ali Konuk oldu.

Keyifli sohbeti ve renkli kişiliğe ile tanınan Hacı Ali Konuk’un ikinci kez konuk olduğu Eyüpsultan’da Ramazan programında Enes Yıldırım, sevilen oyuncu ile Ramazan Ayı ve güncel konular üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Programda kıssalar anlatan ve anılarını paylaşan Hacı Ali Konuk, Ramazan Ayı’nın son 10 gününe girildiğini ve Kadir Gecesi’nin bu gecelerde aranması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Peygamber Efendimiz Kadir Gecesi’ni son 10 günde arayın diyor. Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olmasının sebebi Kuran’ın gelmesidir. O geceyi hayırlı kılan Kuran’ın kendisidir zaten. Kuran ayı olması, Ramazan’ı Şerifi 11 ayın sultanı yapıyor. Kadir Gecesinin önemini en güzel anlatan da Kuran’da yer alan Kadir Suresidir. Surenin Türkçe mealinde Melekler ve Ruh yani Cebrail o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler; O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir der. O yüzden çok önemlidir. Ramazan ayı bittikten sonra da herkes güler yüzlü olsun birbirine yardım etsin, kimse kimseye kötü davranmasın.”

Ramazan Ayı boyunca tarihi mekanları ziyaret eden, tanıtan Rehber Serdar Durmaz ve Tarihçi – Yazar Süleyman Faruk Göncüoğlu bu kez meşhur Eyüpsultan Kaymağı’nın değerinden, öneminden, lezzetinden ve Türk mutfağındaki yerinden söz ettiler. Mehmet Dilbaz ise Eyyûb el-Ensarî'nin hayatından kesitler anlatıp, o dönemde yaşanan olaylarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca İshak Danış’dan Kuran-ı Kerim Tilaveti, Hacivat – Karagöz gösterisi, Murat Yazıcı’dan tasavvuf müziğinin en güzel eserleri ve ilahileri yer aldı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız