Eyüpsultan Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sahne Öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü

Eyüpsultan Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Sahne Öğretmenlerimizin” sloganıyla 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel bir kutlama programı düzenledi.

Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde (EKSM) düzenlenen programa, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü ve çok sayıda öğretmen katıldı.

“KENDİMİZE YATIRIM YAPARSAK ÇOCUKLARIMIZA DA YATIRIM YAPMIŞ OLURUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken yaptığı konuşmada, bir düşünürün “Çocuklarınızı sizin istediğiniz şekilde yönlendirmeyin. Çocuklarınız nasıl olsa anne babalarını ve öğretmenlerini taklit ederler. Onun için kendimize yatırım yaparsak aynı zamanda çocuklarımıza da yatırım yapmış oluruz” sözünü hatırlatarak şunları söyledi;

“Allah (C.C.) hepimize, gelecek nesillere iyi örnekler bırakabilecek işler yapabilmeyi nasip etsin. Eğitim bizim için önemli. Eyüpsultan’ı bundan sonra kültür, turizm ve eğitimde bir noktaya getirmek için çalışacağız. Bu şehre daha ilerde marka okulların, marka kolejlerin ve üniversitelerin olduğu bir yapı gelecektir.”

BAŞKAN DENİZ KÖKEN “SEN BÜYÜKSÜN ÖĞRETMENİM” ŞİİRİNİ OKUDU

Başkan Deniz Köken konuşmasının ardından, “Makamın hep gönüllerde Varlığın cehle siperdi, Fatih elini öperdi, Sen büyüksün öğretmenim – Önde sendin hep kılavuz, Ardından yürürdü Yavuz, Senden aldı insanlık hız, Sen büyüksün öğretmenim” mısralarının yer aldığı, Bestami Yazgan’ın “Sen Büyüksün Öğretmenim” isimli şiirini okudu.

KAYMAKAM İHSAN KARA “MEMURİYET BAŞLANGICIMI 24 KASIM OLARAK KAYDETTİRDİM”

Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ise, amcasının öğretmen olduğunu, kendisine hayranlığı dolayısıyla göreve başlarken memuriyet başlangıcını 24 Kasım olarak kaydettirdiği belirterek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Öğretmenler gününüzü tebrik ediyorum. Ülkemizdeki eğitim ordusu, çevremizdeki dost ülkeleri iftihar ettirecek, düşmanlara da korkutacak bir seviyededir. İnşallah Milli Eğitim çok önemli noktalara gelecektir. Hepinizin de onda payı olacaktır.”

Kaymakan İhsan Kara da konuşmasının ardından, Cahit Külebi’nin “Yurdumuz uçsuz bucaksız, Gökte yıldız kadar köylerimiz var. Ama uzak, ama harap, ama garipsi. Alın benim gönlümden de o kadar” mısralarıyla başlayan “Köy Öğretmenleri” şiirini okudu.

Sunuculuğunu Niyazi Gedik’in yaptığı programda, sahneye gelen öğretmenler şiirler okudular, anılarını anlattılar ve yine öğretmenlerden oluşan koro konser verdi.

Bu arada, EKSM Nikah Salonu önünde açılan, öğretmen Zübeyde Köksoy’un peçete üzerine resim sergisi, klasik müzik dinletisi eşliğinde gezildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız