Eyüpsultan'da Şehitlerimize Mevlid-i Şerif Okutuldu

Türkiye genelinde peş peşe meydana gelen acı olaylar millet olarak yediden yetmişe herkesi yasa boğdu. Eyüpsultan Belediyesi, son dönemde ülkemizde yaşanan ve milletimizi derinden üzen hadiseler nedeniyle şehit olan askerlerimiz ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız için kurban kesip Mevlid-i Şerif okuttu.

Şehitlerimiz ve doğal afetlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımız için ilk önce Eyüp Sultan Camii’nde Eyüpsultan Cami imamları ve müezzinleri tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Cuma namazı sonrası ise Eyüpsultan Cami baş imamı Metin Çakar’ın, Eyüpsultan Meydanı’nda şehitlerimiz ve hakkın rahmetine kavuşan vatandaşlarımız için ettiği duaya binlerce kişi eşlik etti.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN: “ALLAH BİR DAHA BİZLERE BÖYLE AFETLER YAŞATMASIN”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, yaptığı konuşmada “Allah bir daha bizlere böyle afetler yaşatmasın, dileğimiz, temennimiz, rabbimizden niyazımız budur” diyerek şunları söyledi: “Dua müminin miracıdır. Biz bugün burada Eyüpsultan Hazretlerinin bulunduğu bu mübarek beldeden bütün şehitlerimiz ve kazada vefat eden vatandaşlarımız için dua ettik. Dün akşam kurbanlarımızı kestik, bugün etli pilavlarımızı dağıttık. Cuma namazı öncesinde ve sonrasında Aşr-ı Şerifler okundu, dualar yapıldı. Bu desteği de bizim yapmamız lazımdı. Ben bütün vatandaşlarımızdan ülkemiz için dualarını eksik etmemesini ve kazasız belasız bir 2020 yılı geçirmelerini temenni ediyorum.”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’le birlikte Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve Meclis üyelerinin de katıldığı program sonrası, vatandaşlara etli pilav ve helva dağıtımı yapıldı.

AKŞEMSETTİN VEYSEL KARANİ CAMİİ’NDE DE ŞEHİTLERİMİZE DUALAR EDİLDİ

Şehitlerimiz ve doğal afetlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımız için diğer bir program da Akşemsettin Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Veysel Karani Camii’nde şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim Tilaveti yapılıp, dualar edildikten sonra vatandaşlara Eyüpsultan Belediyesi tarafından etli pilav ikramı yapıldı.

TÜRKİYE ELİM HADİSELERLE SARSILDI

24 Ocak Cuma akşamı Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde 41 kişi hayatını kaybetmiş, 1.607 vatandaşımız ise yaralanmıştı. 3 Şubat 2020 tarihinde ise İdlib’de rejim unsurları tarafından yapılan topçu ateşi saldırısında 8 askerimiz şehit olmuştu. Geçtiğimiz günlerde Van Bahçesaray’da peş peşe meydana gelen iki çığ felaketinde ise 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Son olarak ise 3 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçak kazası yaşandı. 3 kişi vefat etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız