Eyüpsultan'da zamanda yolculuk gerçek oluyor

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan “Eyüpsultan Gündemi” programında “Zamanda Yolculuk – Eyüpsultan Tanıtım Merkezi” ile ilgili bilgiler aktardı.

Başkan Deniz Köken, Eyüpsultan Meydanı’nda, Eyüpsultanlılar için, gelen misafirlerimiz için, son teknoloji kullanılarak hazırlanan, Eyüpsultan’ın dijital ortamda tanıtılacağı “Zamanda Yolculuk – Eyüpsultan Tanıtım Merkezi”nin açılışını 29 Mayıs tarihine yetiştirmeyi planladıklarını belirtti.

Sanal gerçeklik ile dünden bugüne Eyüpsultan'ı göreceğimiz Tanıtım Merkezi'miz açılış için gün sayıyor ⏳ Çünkü #EyüpsultanaDeğer. pic.twitter.com/e9bhtu2KIB

— Deniz Köken (@DenizKoken) March 17, 2021

Tanıtımların sanal gerçeklik yazılımlarıyla, sanal gerçeklik gözlükleri takılarak yapılacağı tanıtım merkezinin Eyüpsultan’ın tanıtımı için önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Deniz Köken, “Baştan söylemiştik, Eyüpsultan’a gelenler hemen gidiyorlar. Onları orada ağırlayacağımız, oyalayacağımız, tanıtım yapacağımız, onların da merak ettiği bir meseleyi ortaya koyamamıştık. O yüzden aslında Eyüpsultan’ı küçük küçük de olsa müzelerle süslemek istiyoruz. Eski belediye binasının ilk yapısı küçük bir müze olacak. Kitaplık da bulunacak. Zal Paşa Camii Külliyesi’nin içerisini sahaf çarşısı olarak kullanıyoruz. Kültürel etkinliklerimiz orada oluyor. Vatandaşlar geldiklerinde oralarda gezebilecekler. Biraz daha yürüdüğümüz zaman sarı binayı kütüphane yaptık, eski karakolu çok farklı bir şekilde, 360 derece Eyüpsultan tanıtımına ayırmakla ilgili bir çalışmamız var. Karakolun fiziki yapısı bittikten sonra konuşacağız. Cülus Yolu’nu biraz daha kullanılabilir hale getirmemiz lazım. Cülus Yolu’ndan Eyüpsultan’a, hamamın önüne geleceksiniz, hamamın önünde de Eyüpsultan’ın dijital tanıtımının yapıldığı, tarihsel sürecin anlatıldığı bir mekanizmayı hayata geçireceğiz. Hedefimiz 29 Mayıs’a yetiştirmek” dedi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız