​​​​​​​Eyüpsultan Belediyesi, 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası, ESER, Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi

Eyüpsultan Belediyesi, 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nda, anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Bu kapsamda Eyüpsultan Belediyesi ile İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi işbirliği ile (ESER) Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi velilerine ağız ve diş sağlığı semineri verildi.

Eyüpsultan Belediyesi tarafından ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek ve bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen panele, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Uysal, Cevdet Yıldız ile birlikte, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhekimi Serap Baş, Diş Doktoru Alper Tungabahat ve Eyüpsultanlı engelli aileler çocuklarıyla katıldı.

Piyer Loti’de bulunan Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi’nde yapılan panelde, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Ağız ve Diş sağlığı uzmanı Diş Hekimi Alper Tungabahat bilgiler verdi.

“AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BAKIMI KONUSUNDA GERİDEYİZ”

Ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu ifade eden Tungabahat, şunları söyledi:

“Bu hafta Ağız ve Diş Sağlığı Haftası. Burada vatandaşlarımızı ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirmek istiyoruz. Sağlık ağızda başlar.

Birçok hastalığın başlangıcı ya da genel sağlığın ilk bozulma belirtileri gösterdiği yer ağız bölgesi. Biz ülke olarak ağız ve diş sağlığı bakımı konusunda bir hayli gerideyiz. Diş fırçası ve macunu kullanımında, diş bakımı konusunda Avrupa standartlarının gerisindeyiz.

“ERKEN TEDAVİ ÖNEMLİ”

Biz vatandaşlarımızı bilgilendirerek standartlarımızı üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Her vatandaşımız ağız ve diş problemi yaşadığında bir şekilde tedavilere ulaşabiliyorlar bulunduğu bölgelerde.

Bizim burada amaçladığımız erken tedavi. Yani koruyucu hekimliği ön plana çıkarmak. Sorunu daha baştan, oluşmadan çözmek. Daha basit bir şekilde çözmek ve sağlığı sürdürebilmek.”

Panelin ardından Eyüpsultan’da yaşayan engelli çocuklara ücretsiz ağız ve diş muayenesi yapıldı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız