Eyüpsultan'ın Çocukları VEX World Robotics'te Dünya 3.'sü Oldu

Eyüpsultan'da bulunan 28 mahallede ikamet eden toplamda 33 üyenin katılımı ile kurulan "Çocuk Meclisi”, sosyal farkındalık oluşturmak adına Eyüsultan’da birçok önemli bir projeyi hayata geçirirken, meclisin yetenekli çocukları kişisel başarıları ile de adlarından söz ettiriyor.

FİNALLERDE DERECEYE GİREN İLK VE TEK TÜRK TAKIMI OLDULAR

Era Koleji 4. Sınıf öğrencisi olan Seha Emre ve takım arkadaşı 10 yaşındaki Salih Kerem Meyveci, Koronavirüs nedeniyle sanal ortamda 540 takımın katılımıyla gerçekleşen “Vex Virtual World Championship” etkinliğinde Orion Division da 3. olarak Vex Dünya Finallerinde dereceye giren ilk ve tek Türk takımı oldu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ROBOTİK TURNUVASI

Mart ayının ilk haftasında ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde ayrı ayrı düzenlenen Türkiye Ulusal Turnuvasına katılan 15 takım, Guinness Rekorlar Kitabına Dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak giren VEX World’de Amerika’nın Louisville, Kentucky eyaletinde yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandılar.

TÜRKİYE ADINA 15 TAKIM KATILDI

50’den fazla ülkeden 18.000 takımın 1350 oyunda yarıştığı ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelere yönelik dünyanın en büyük robotik etkinliği olan VEX Robotics Yarışması’na Türkiye adına 15 takım katıldı. Seha Emre ve Salih Kerem’in 36908G - Maker-Must JR Takımı 2019-2020 Vex-IQ Challenge turnuvalarında öncelikle Mersin’de düzenlenen Türkiye Vex-IQ Challenge turnuvasında Türkiye 2.cisi olarak büyük başarı elde etti. Maker-Must JR Takımı bu büyük başarı ile Türkiye Vex-IQ Challenge finaline katılmaya hak kazandı. Türkiye Vex-IQ Challenge finalinde ise tüm takımlar arasında rekor puan alarak Türkiye şampiyonu oldular. Makermust JR Takımı bu rekor puan ve Türkiye 1.ciliği ile Vex Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandılar.

TURNUVA SANAL ORTAMDA GERÇEKLEŞTİ

Takımların her yıl belirlenen sezon teması kapsamında verilen görevleri yerine getirmek için mühendislik, robotik, kodlama ve tasarım becerilerini sergiledikleri yarışma bu yıl Koronavirüs nedeniyle 25 Nisan tarihinde sanal ortamda gerçekleştirildi.

ÜLKEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL ETMEK BİZİ MUTLU ETTİ”

Yıldızlar kategorisinde ülkemizi başarıyla temsil ederek turnuvada takım arkadaşı Salih Kerem ile Dünya 3.’sü olan Seha Emre Katı, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Arkadaşım Salih’le kendimize güveniyorduk. Başarılı olacağımıza inanıyordum. Yarışmada derece almak ve ülkemizi başarıyla temsil etmek bizi çok mutlu etti. Ayrıca Vex Dünya Finallerinde dereceye giren ilk ve tek Türk takımı olduğumuz için de ayrı bir gurur duyduk. İnşallah ilerde çok daha büyük başarılara imza atarız.” Takım arkadaşı ile aynı duyguları paylaşan Salih Kerem ise şu açıklamaları yaptı: “İlk önce biraz şaşırdım ama sonrasında çok mutlu oldum. Kendimle gurur duydum diyebilirim. İki senedir robotik kodlamayla uğraşıyorum. Bundan sonra da kendimi geliştirerek devam etmeyi düşünüyorum. Ülkemizi de başarıyla temsil ettiğimiz için ayrı bir gurur duydum.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız