Eyüpsultan'ın genç yeteneği Efe Okur'dan Avrupa'da büyük başarı

Romanya’da yapılan Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası’nda genç sporcu Efe Okur üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası (EMX65 & EMX85) ve BMU Avrupa Motokros Şampiyonası Romanya’nın Ciolpani şehrinde birlikte düzenlendi. TCS Park pistinde (1.650 mt) yapılan Avrupa Şampiyonası’nda Efe Okur, takım arkadaşları Hasan Hüseyin Baş ve Berkay Sarıay ile birlikte piste çıktı.

Romanya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Moldova ve Türkiye’den 35 sporcunun start aldığı yarışlarda 10 yaşındaki Okur rakipleriyle başa baş mücadele sergiledi. İki etap halinde yapılan yarışlar sonunda 2012 doğumlu sporcu üçüncülüğü elde etti.

Efe Okur bu sonuçla ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda derece elde ederken, genel klasmanda da üçüncülüğe yükseldi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, “Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü, Bahattin Sofuoğlu, Deniz Öncü ve Asrın Rodi Pak’tan sonra yeni bir yıldızımız daha uluslararası sahnede boy göstermeye başladı. Efe Okur, daha 2012 doğumlu ve yarış kariyerine çok ciddi bir şampiyonada dereceyle başladı. İnşallah devamında da büyük başarılara imza atacak” dedi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız