Gazimizin kahramanlık hikayesi Çırçır'daki parkımızdayaşayacak

Eyüpsultan Belediyesi düzenlenen törenle, Çırçır’da bulunan bir parka Alibeyköy sakinlerinden Gazi Saim Aykutalp’in ismini verdi.

Törene Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Gazi Saim Aykutalp, Aykutalp’in yakınları, Eyüpsultan Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Deniz Köken törende yaptığı konuşmada gazilik ünvanının kolay kazanılmadığına vurgu yaparak şunları söyledi: “Gazimizin bizim için yaptığı fedakarlık karşısında ne yapsak az. İsmini sadece törenden törene anıp geçmeyeceğiz. Bu parkta, yaptığı kahramanlıkla birlikte anılacak. Yaşadığı şehirde de onun ruhuyetini hissetmeye başlayacak. İlçemizde yaptığımız çalışmalarda, mahallesinde yaşayan değerli şahısları ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim her mahallemiz tarih.”

Konuşmasında ayrıca Eyüpsultan'ın yaşayan veya unutulmuş değerleriyle ilgili çalışmaların devam edeceğine de dikkat çeken Başkan Deniz Köken daha sonra parkı yeni adıyla hizmete açtı.

KAHRAMANLIK HİKAYESİNİ PARKIMIZDA YAŞATACAĞIZ

Saim Aykutalp 1972’de Kars'ın Susuz ilçesinin Kırkpınar Köyünde dünyaya gelen Saim Aykutalp 1975 yılında İstanbul’a geldi. İlk ve ortaokul öğrenimini Eyüpsultan’ da bulunan Şair Nabi ilköğretim okuyan Aykutalp lise öğrenimini ise 1992 yılında Alibeyköy lisesinde tamamladı. 1994 yılında Hakkari Serinyol’da vatani görevini yerine getirirken terör örgütüyle gerçekleşen bir çatışma sonrasında gazi oldu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız