Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultan Girişimciler Festivali

Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen ve El Emeğini Sanata Dönüştüren Eyüpsultan Girişimciler Festivali sona erdi.

Eyüpsultan Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde 7-8-9 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenen festivalin kapanışı renkli görüntülere sahne oldu. Festival süresince 100 TL’lik alışveriş yapanlara son gün çekilişle el emeği ürünleri hediye edildi.

Yoğun katılımın sağlandığı festivalde birçok kadın, el emeği ürünlerini satarak hem kendi bütçelerine hem de ihtiyaç sahiplerine destekte bulundu.

Toplam 196 kişinin ürünleri ile katıldığı, üç gün süren festivalde, yüzlerce ürün tüketicilerle buluştu.

100’TL’LİK ALIŞVERİŞ YAPANLARA ÇEKİLİŞLE HEDİYE VERİLDİ

Festivalde toplam 100 TL’lik alışveriş yapanlara festivalin son günü çekiliş ile el emeği ürünleri hediye edildi.

3 GÜN SÜREN FESTİVALDE 196 KATILIMCI YER ALDI

3 gün süren festivalde 196 katılımcı yer alırken, festivali 1600 kişi de ziyaret etti.

Festivalde ESMEK (Eyüpsultan Mesleki Eğitim Kursları), ESER (Eyüpsultan Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi) öğrencilerinin ürettiği ürünler, Kadın Sığınma’da kalan kadınların aldıkları eğitimlerle ürettikleri ürünler, Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezlerindeki atölyelerde eğitim alan velilerin el emeği göz nuru ürünleri, Ağaçlı ÇODEM‘de rehabilite edilen çocukların kendi üretimi olan ürünler, ilçede yaşayan engelli bireylerin ürünleri, ayrıca Eyüpsultan ilçesinde yaşayan, evde üretim yaparak aile bütçesine katkıda bulunan kadınların ürünleri de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

ÜRÜNLER SATIŞA SUNULDU

Katılımcıların stant ve yer ücreti ödemeden katıldıkları festivalde, iğne oyası, fliografi, tablo resim, takı, dikiş, geri dönüşüm atölyesi, amigurumi, quling, ebru, hediyelik eşya, cam üfleme, kaligrafi gibi birçok branşta stantlar kuruldu.

Ahşap ürünlerden el örgüsüne kadar birçok çeşit ürünün yer aldığı festivalde ayrıca, ev baklavası, sarma, tarhana, erişte, zeytinyağı gibi ev yapımı organik ürünler de satışa sunuldu.

Festivalde yapılan satışlarla 32.000 TL kazanç elde edildi. Öte yandan dezavantajlı çocukların sınıfları için katılımcılardan 3200 TL bağış toplandı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNE DÖNÜŞTÜ

Festivalde vatandaşlar ürünlerini satarken festivalin kendi içerisinde oluşturduğu sosyal sorumluluk projesi ile katılımcılar elde ettikleri gelirlerin bir kısmı ile devlet okullarında eğitim gören dezavantajlı öğrencilere destekte bulundu.

SEMİNER VE İMZA GÜNLERİ DÜZENLENDİ

Yine Festival kapsamında çeşitli seminerler ve imza günleri düzenlendi. Festivalin ikinci gününde Hatice Kübra Tongar, “Bağırmayan Anneler” isimli kitabını imzalayıp çocuk eğitimi üzerine söyleşisi ile festivalde yer aldı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız