Göksel Baktagir'le Söyleşi ve Konser

Kanuni-Bestekar Göksel Baktagir, Zal Mahmutpaşa Sanat Merkezi’nde sevenleriyle buluştu.

Göksel Baktagir, 40 yıllık birikimiyle oluşturduğu bestelerinin çıkış hikayelerinin yer aldığı “Bestekar” adlı kitabının hikayelerinden oluşan bir söyleşi gerçekleştirdi.

QUAR KODLU KİTAP

Bir ömre adanmış beste hikayelerinin yer aldığı “Bestekar” adlı kitabın en büyük özelliği ise; kitaba tanımlanan quar kodları. Günümüz teknolojisiyle hazırlanan quar kodlar sayesinde okuyucular, hikayelerin bestelerine ve notalarına kolaylıkla ulaşabiliyor.

“KİTAP BİR YAZILIM BAŞARISI”

“Bestekar” adlı kitabının her ne kadar 40 yıllık sanat hayatından oluşan hikayelerin yer aldığı bir kitap olsa da aynı zamanda, bir yazılım başarısı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Pandeminin ilk günlerinde başlayan bu fikir, bir kitaba dönüştü. Bir ömre adanmış 40 yıllık birikimin hikayeleri ama biz onu çok farklı bir şekilde taçlandırmak istedik. En nihayetinde ben musiki alanında yıllardan bu yana hizmet eden bir sanatçıyım. Her ne kadar benim bestelerimin hikayeleri bir kitap halinde çıksa da onun sonraki uzantısını düşündüm. Kitap aynı zamanda bir yazılım başarısı da göstermiş oldu.Kitaptaki quar kodları sayesinde okurlarımız web sayfamıza yönlenerek hikayenin oluştuğu bestelerin notalarına kavuşmuş oluyor. Kitap benim için çok büyük bir anlam ifade ediyor.Türkiye gibi her yönden kökleriyle, güzellikleriyle dolu olan bir ülkenin evladı olmak ve musikimizin güzellikleriyle harmanlanmak bambaşka bir şans bizim için. Ben bunu bire bir yaşıyorum. Biz aslında bu kainatta yaşayan canlılar olarak birbirimizden etkileşiyoruz, hepimiz yaptığımız çalışmalarla kendi aynalarımızı parlatmaya çalışıyoruz. O ayna parladıkça her yere sirayet ediyor. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e, sanata ve sanatçıya verdiği değer için çok teşekkür ediyorum.”

BAKTAGİR’DEN MÜZİK ZİYAFETİ

Katılımın yoğun olduğu söyleşinin sonunda Göksel Baktagir bestelerinden oluşan mini bir konser vererek katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız