Göktürk el emeği pazarına yoğun ilgi

Eyüpsultan Belediyesi’nin, el emeğini sanata dönüştürenler ile tüketicileri bir araya getirdiği, el emeği ürünleri pazarı Göktürk’te kuruldu.

Evde el emeği üreten ve ekonomik anlamda herhangi bir geliri olmayan kadınların el emeklerinden oluşan ürünlerin satışa sunulduğu pazar Göktürk Kapalı Pazar Yeri’nde açıldı.

108 kadının el emeği ürünlerinin sergilendiği ve satışa sunulduğu pazarın açılışına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÜÇ BÖLGEDE ÜRETENLE TALEP EDENİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ”

Festivalin açılışını yapan Başkan Deniz Köken, el emeğini vatandaşlarla buluşturmaya, üretenle talep edeni bir araya getirmeye devam edeceklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Daha önce Eyüpsultan’da dört defa el emeği festivali düzenledik. Bu bölgede de yapmayı istiyorduk ama araya pandemi girdi, süre uzadı. Eğer gereken ilgiyi görürse her ay yapacağız. Yeter ki üretenle talep edeni bir araya getirelim. Sizlerin ufakta olsa evlerinize katkı sağlıyor olmanız bizim mutluluğumuzdur. O yüzden biraz daha ürünleri çoğaltırsak, kalitede üst seviye yapabilirsek, yakın zamanda metronun da hizmete girmesiyle el emeği ürünleri pazarının daha kalıcı bir yapıya dönüşeceğine inanıyorum. Hem Alibeyköy, hem Eyüpsultan, hem de Göktürk bölgesinde kadınlarımızın yaptığı el emeği ürünlerinin vatandaşlarla buluştuğu bir ortamı kazandırmaya gayret edeceğiz"

Açılış sonrası tek tek bütün standları gezen Başkan Deniz Köken, el emeğini sanata dönüştüren kadınlarla kısa süreli sohbetler yapıp, ürünlerden satın aldı.

GELİRİN BİR KISMI SOKAK HAYVANLARI YARARINA BAĞIŞLANACAK

Göktürk Merkez Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Karlı Sokak’ta açılan el emeği ürünleri pazarında elde edilecek gelirin bir kısmı ise sokak hayvanları yararına bağışlanacak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız