Günseli Kato'yla Ramazan Sohbeti

Eyüpsultan Belediyesi, On bir Ayın Sultanı Ramazan’ın ruhuna uygun birbirinden güzel programları sosyal medya üzerinden vatandaşlarla buluşturuyor.

Enes Yıldırım’ın sunumuyla hafta içi her gün 18.00’da başlayıp iftar saatine kadar devam eden “Eyüpsultan’da Ramazan” programıyla Ramazan’ın huzuru ve neşesi evlere taşınıyor.

Ramazan'ın 11. günü (4 Mayıs Pazartesi) saat 18:00'de sosyal medyadan canlı olarak yayınlanan programda, Enes Yıldırım’ın konuğu, ünlü sanatçı Günseli Kato oldu.

Ramazan ve sanata dair sohbetin yapıldığı programda Günseli Kato, ziyaret edemese de kendisini Eyüpsultan Hazretleri’nin huzurunda hissettiğini belirterek şunları söyledi:

BU DÜNYAYI BİZİM KORUMAMIZ GEREKİYOR”

“Bir ramazan programında bu sene ziyaret edemediğimiz Eyüpsultan Hazretlerinin huzurundayız. Ben öyle addediyorum. Ramazan ayında o ziyareti yapıp Eyüpsultan’daki havayı hasbıhal etmek çok güzeldi, şahane tarihi günlerdi. İnşallah o günler yine geriye gelecek. Bu geçirdiğimiz günler de bizim için, hepsi bizim için. Bu yaşadıklarımız Yaradanın bize kendine gel demesi diye addediyorum. İnsan olmasa da dünya var oluyor. Fakat insan olup da diğer mahlukatlar olmadığı zaman dünya olmuyor zaten. Bu dünyayı bizim korumamız gerekiyor.”

Tarihçi – Yazar Süleyman Faruk Göncüoğlu’nun Eyüpsultan Türbesi’nin sırları ve bilinmeyenleri hakkında bilgiler paylaştığı programda, Mehmet Dilbaz ise Eyyûb el-Ensarî'nin hayatından kesitler anlattı.

Programda ayrıca Halit Törün’den Kuran-ı Kerim Tilaveti, Hacivat – Karagöz gösterisi, Cengiz Gökdemir ile Ali Metin Özdemir’den tasavvuf müziğinin en güzel eserleri ve ilahileri yer aldı.

Ramazan Mutfağı köşesinde ise Şef Doğa Çitçi, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağının en sevilen lezzetlerinden örnekler sundu.

GÜNSELİ KATO KİMDİR?

Günseli Kato, 1956 yılında İstanbul’da doğdu. 1980 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Sanat hayatı, 1974 yılında Prof. Dr. Süheyl Ünver’in Topkapı Sarayı Müzesinde yaptığı minyatür çalışmalarına katılmasıyla başladı. İslam Seramik Sanatı Uzmanı Takuo Kato ile 1985 yılında tanışarak onun atölyesinde seramik çalışmalarına katıldı. Zaman içerisinde dünyanın dört bir yanında sergiler açtı, konferans ve seminerler verdi. On yedi yıllık sanat çalışmalarının sonunda Kato, Tokyo’da kendi adını taşıyan bir minyatür okulu açtı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız