Hadis Okumaları Programına Yoğun İlgi

Eyüpsultan Belediyesi, 2019-2020 kültür-sanat sezonunun başlamasıyla birlikte ilçede yaşayan kadınlar için eğitici faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Kültür İşleri Müdürlüğü’nün Afife Hatun Kültür Evi’nde kadınlara yönelik gerçekleştirdiği Hadis Okumalarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Vaize Esra Işık Yeniyol eşliğinde 15 Ekim 2019 tarihinde başlayan Hadis Okumaları programı, Mayıs ayına kadar yıl boyu devam edecek.

“PEYGAMBERİMİZİN SÖZLERİ BİZİM PAROLALARIMIZDIR”

Kuran-ı Kerim’den sonra ikinci kaynağın Hadis-i Şeriflerimiz olduğunu vurgulayan Esra Işık Yeniyol, düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Kur’an-ı Kerim’i ancak hadislerle anlayabiliriz ve öğrenebiliriz. Peygamber Efendimiz tabiri caizse rol modeldir ve onun sözleri de bizim hayatımızda parolalarımızdır, bizim yol gösteren hedeflerimizdir. Dolayısıyla ben hadis derslerini yapmayı bundan dolayı istedim. Özellikle hadisi şeriflerimizin çok iyi bilinmesi gerektiği kanaatindeyim.”

“BU ORTAM ÇOK SAMİMİ”

Hadis Okumaları kursiyerlerinden Necla Güner Bağış ise bu programın onlar için çok ideal olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

“Bizim çok büyük eksiklerimiz var bu konuda. Bu eksiklerimizi burada tamamlayacağımızı düşünüyorum.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız