Çocuk Kitapları Fuarı'na yoğun ilgi

Eyüpsultan Belediyesi tarafından çocukları kitap okumaya teşvik eden ve eğitimlerine büyük katkı sağlayan Eyüpsultan 2. Çocuk Kitapları Fuarı, çocukların olduğu kadar velilerin de yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Haziran ayında geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu vefat eden yazar ve şair Mevlana İdris anısına düzenlenen fuarda bir yandan çocuklar kitapla buluşuyor bir yandan da okur-yazar buluşmaları, okul söyleşileri gibi çeşitli etkinlikler, birçok konferans ve söyleşi programları düzenleniyor.

HATİCE KÜBRA TONGAR SÖYLEŞİSİNE YOĞUN İLGİ

Fuarda 2. gün söyleşi programının konuğu yazar Hatice Kübra Tongar oldu. Tongar söyleşide “İyileşen Anneliğim, İyileşen Çocukluğum” konusunu ele aldı.

Söyleşide yaptığı konuşmasında, çocukluk yaralarımızı iyileştirmek için bir yol haritası çizen Tongar, "Annemizin güçlü yönlerini alıp cebimize atalım, hatalı tutumları geçmişte bırakalım" dedi.

Hatice Kübra Tongar ayrıca; "Neden öfkeliyiz, neden yetersiz hissediyoruz, çocuğumuzun ufacık yaramazlıklarına neden kocaman tepkiler gösteriyoruz, içimizde bir türlü dolmayan bu boşluk hissinin kaynağı ne?" sorularına yanıtlar verdi.

FUARIN 3. GÜNÜNDE YAZAR MERVE GÜLCEMAL KONUK OLDU

Fuarın pazar günü gerçekleşen söyleşi programına ise yazar Merve Gülcemal konuk oldu. Gülcemal programda “Çocuğuma Dinini Sevdiriyorum” konusunu dinleyicilere aktardı.

Öncelikle, çocuklara dinimizi öğretmenin son nefesimize kadar ebeveynlik görevimiz olduğunun altını çizen Gülcemal, din eğitiminde en önemli konunun sevmek olduğuna vurgu yaptı. Çocukların bize Allah’ın en kıymetli emanetlerinden olduğunu söyleyen yazar, satırlarda kalanların sadırlara ulaşmadığını, o yüzden sadıra ulaşmamız gerektiğini söyledi.

Bu üç günlük dünyanın biteceğine dikkat çeken Gülcemal, çocuklarımıza dinimizi öğretirken, namaza davet ederken sevgiyle öğretmemiz, sevgiyle davet etmemezi gerekliliğinden bahsetti. Ayrıca çocuklarımıza Kur’an neden önemlidir? Neden baş tacıdır? konusunu anlatmamızın gerekliliğinden bahsetti.

Çocuklara din sevgisini aşılarken doğru yöntemin dışarıdaki güzellikleri göstermek ve duyurmak olduğunu söyleyen Merve Gülcemal, bu sayede çocukların en çok Allah’ı sevmeleri gerektiğini kendi kendilerine anlayacaklarını ifade etti.

Peygamberimizin öğrettiklerini günlük yaşamda sadece sözle değil, uygulamalı olarak çocuklara aktarmamız gerektiğini belirten Gülcemal, "İyi insan olmakla iyi Müslüman olmanın arasında çok fark var. Bu farkı çocuklara göstermemiz gerekir. Allah’ın rızası ile yaşadıklarının farkına varmaları önemli" dedi.

Yaptıkları hatalardan dolayı çocuklara küsülmemesi gerektiğini vurgulayan Merve Gülcemal yakından ilgilenmenin önemli olduğunu ve muhabbetin sonuna kadar sürdürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN KONUK YAZARLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Söyleşiler sonunda Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, yazar Hatice Kübra Tongar’a ve yazar Merve Gülcemal’a değerli bilgileri dinleyicilerle paylaştıkları için teşekkür ederek hediye takdim etti.

ÇOCUKLARA 30 TL HEDİYE ÇEKİ

Fuarın açılışında çocuklara Mevlana İdris’in Gazoz Çeşmesi isimli kitabı, gazoz ve 30 TL değerinde kitap çeki verildi. Fuar süresince ilçedeki okullardan öğretmenleriyle birlikte gelen bütün çocuklara 30 TL değerinde kitap çeki hediye edilecek.

10 GÜN BOYUNCA AÇIK OLACAK

Fuar 23 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında Zal Mahmut Paşa Külliyesi önünde hazırlanan alanda 10 gün boyunca açık olacak. Birçok etkinliğin gerçekleşeceği fuar saat 09:00 – 20:00 arasında açık olacak. Fuarda ayrıca Mevlana İdris’in kitap kapaklarından oluşan bir sergi de kitapseverler tarafından gezilebilecek.

60 YAYINEVİ 63 YAZAR KATILIYOR

Eyüpsultan Çocuk Kitapları Fuarı’nda 63 yazar ve birbirinden seçkin 60 yayınevi yer alıyor. Yine fuar kapsamında okur-yazar buluşmaları, okul söyleşileri gibi çeşitli etkinlikler, birçok konferans ve söyleşi programları olacak. Ayrıca yazarlarla imza günleri yapılacak. Bu arada çocuklar için de her gün çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Eyüpsultan 2. Çocuk Kitapları Fuarı’nda, Yunus Ozan, Elif Erdemir, Eren Yeşilyurt, Figen Yaman Coşar, H. Salih Zengin, Didem Karabaş, Hatice Kübra Tongar, Nuh Muaz Kapan, Rabia Işık, Tuğba Demirer, Vildan Sert, Güliz Gerdan, Zeynep Handan Aydoğan, Ayşegül Sözen Dağ, Duygu Ünal, Elif Köroğlu, Merve Gülcemal, Recep Bilal Aksu, Sümeyra Turanalp, Şeyda Apaydın, Yasemin Aykol, Yıldız Kulkul, Feyza Şahin, Mahmut Topbaşlı, Sibel Aydın, Kübra Kar, Nur Dombaycı, Şehri Madan, Şeydanur Küçük, Yiğit Recep Efe, Bestami Yazgan, Maral Najafli, Nehir Aydın Gökduman, Oğuz Saygın, Ozan Taşdemir, Eda Bayrak, Esra Bahadır Cesar, Gülşen Gazel, Özgür Aras Tüfek, Asaf Tahir, Bahadır İçel, Fatih Yılmaz, Gökçe Özder, Saniye Bencik Kangal, Yusuf Asal, Murat Köse, Sümeyye Ceylan, Betül Abiş İşeri, Fatma Çağdaş Börekçi, Gökhan Müftüoğlu, Hatice Özdemir Tülün, Jenny Molendyk Divleli, Merve Yaşar, Seyhan Genç, Süleyman Ezber, Şeyma Göksay, Zeynep Odabaş ve Bilal Özbay imza günü düzenleyecek.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız